Op De Correspondent kun je inmiddels bijna 3.000 artikelen, podcasts, video’s en notities terugvinden. Omdat we met onze journalistiek proberen voorbij de waan van de dag te gaan, zijn veel van deze verhalen nog steeds relevant. Eén probleem: ze waren niet zo makkelijk te vinden.

Niet zo gek dat jullie massaal om een zoekfunctie vroegen.

Goed nieuws: die is er nu. Rechtsbovenaan op de site vind je ons zoekveld. Je kunt op steekwoorden zoeken, of bijvoorbeeld op de naam van een specifieke correspondent.

We hopen van harte dat je hierdoor weer talloze stukken herontdekt. Is de Universiteit van Amsterdam weer in het nieuws? Wellicht vind je dan uit januari 2014 terug over de vastgoedhandeltjes van het College van Bestuur. Laait het geweld in Nigeria op? Zoek op ‘Boko Haram’ en vindt onze over deze groep.

Natuurlijk is de zoekmachine nog niet perfect. Net als de site zelf, zullen we ook deze functie blijven doorontwikkelen. We zijn daarom zeer benieuwd naar wat er volgens jullie beter kan. Deel die tips vooral in de reacties hieronder (dank!). Zelf denken we bijvoorbeeld aan automatische suggesties van zoekwoorden, het ordenen van resultaten op chronologie en het zoeken op specifieke woordcombinaties.

Voor nu: veel zoek- en leesplezier!