Spring naar inhoud

De Correspondent gaat het land in. We beginnen in Nijmegen

Veel leden merkten het al eens op: het accent op De Correspondent ligt wel erg op de Randstad. Specifieker: op Amsterdam, de plek waar onze redactie gevestigd is.

Daarin lijken we inderdaad nogal op de rest van het medialandschap, dat zich vooral in Hilversum en Amsterdam heeft geconcentreerd.

Toch klopt deze indruk maar ten dele, want het feit dat onze redactie in de hoofdstad gevestigd is, betekent niet dat we daar allemaal wonen. De kans dat je als forens een correspondent in een trein tegenkomt is groter dan menigeen denkt. Ik schrijf deze notitie zelfs uit een trein.

Utrecht, Haarlem, Gent, Rotterdam, Apeldoorn, Enschede, Alkmaar: onze wereld is groter dan de hoofdstad. Bovendien: zelfs al wonen veel van onze correspondenten (in de omgeving van) Amsterdam, zoals bij vrijwel iedereen in de hoofdstad liggen onze wortels elders. Van Middelburg tot Groningen en van Apeldoorn tot Den Bosch. Die wortels zijn we niet ineens vergeten.

Maar toch: het imago van een Amsterdams kliekje - helemaal terecht of niet - komt niet uit de lucht vallen. Ook onze evenementen vinden bijvoorbeeld meestal in de hoofdstad plaats.

En dat is jammer: want ook hier geldt dat we het liefst uit zoveel mogelijk vaatjes tegelijk tappen.

Daarom gaan we het land in.

We beginnen in Nijmegen, waar we op 24 februari onze tweede pitchdag organiseren. Speciaal voor iedereen in (de regio) Nijmegen. Tot en met 10 februari kunnen pitchers ons hun plannen toesturen. Op 17 februari hoor je of je bent uitgenodigd.

En we zoeken niet alleen journalisten die ons hun plannen pitchen: we komen ook graag in contact met culturele organisaties, zalen en netwerken in de plaatsen die we aandoen. Machteld Vinkenborg, die onze evenementen coördineert, komt mee en spreekt graag met jullie af.

Zodat we in de toekomst wellicht ook evenementen buiten Amsterdam kunnen organiseren. Na Nijmegen volgt op 24 maart Antwerpen, want ook in België willen we beter aanwezig zijn. Maar daarover later meer.

Zo kun je een artikel bij De Correspondent aanbieden Het Correspondent College zoekt aspirant-journalisten Pitch hier je idee aan De Correspondent
Journalist, gespecialiseerd in boerenprotesten