Karel Smouter

Adjunct-hoofdredacteur

Avatar Karel Smouter

Nu

Ik ben op dit moment bezig met het werven van talent via het Correspondent College (een opleindingstraject) en de Pitchdagen.

Leonard Cohen in het Concertgebouw in Amsterdam, 1980. Foto: Kees Tabak / Hollands Hoogte

Aanbeveling

23

Leonard Cohen had de toekomst al gezien

Aan het eind van deze historische week bracht zijn zoon Adam het nieuws dat zijn vader Leonard Cohen is overleden. Nu wil ik de gebeurtenissen van Trumps verkiezing en Cohens dood liever niet aan elkaar verbinden, maar dat lukt maar lastig. Want zijn teksten laten je niet alleen het leven begrijpen, maar ook de wereld.

Leestijd 4 - 5 minuten
President Obama geeft op 5 augustus 2015 een speech waarin hij de  de nucleaire deal met Iran toelicht. Foto: Pete Marovich/EPA

Opnieuw relevant

Analyse

23

Wat Europese leiders van het hoopvolle realisme van Barack Obama kunnen leren

Sinds de Bushjaren konden Amerikanen in Europa weinig goeds doen. Barack Obama deed de hoop op een ander Amerika oplaaien. En warempel, nu hij op het punt staat het stokje over te geven, lijkt hij zijn belofte grotendeels te hebben ingelost. Na het cynische idealisme van George W. Bush was daar het hoopvolle realisme van Obama. Zelfs beroepsmopperaar Maarten van Rossem is om.

Leestijd 9 - 12 minuten
Grondpersoneel wacht bij een versierde trap voor Donald Trump op 4 november 2016, Wilmington, Ohio. Foto: Carlo Allegri / Reuters

Aanbeveling

3

Zeven inzichten over het land dat deze week naar de stembus gaat

We schrijven bij De Correspondent wel over de Amerikaanse verkiezingen, maar zo min mogelijk over de strijd tussen Clinton en Trump. Want minstens zo interessant als deze spectaculaire tweestrijd is het Amerika dat daarachter zit. Lees je in voor verkiezingsdag met het beste wat De Correspondent over de Verenigde Staten te bieden heeft.

Leestijd 5 - 6 minuten
Illustratie: Doeke van Nuil (voor De Correspondent)

Opnieuw relevant

Analyse

30

Flexwerkers verdienen 40 procent van een normaal salaris. Waar blijft het protest?

Deze dinsdag meldde het CBS dat flexwerkers nog geen 40 procent verdienen van het salaris van vaste werknemers. Je zou verwachten dat dit nieuws wel tot protest leidt. Toch blijft dat tot op heden uit, want de groep is veel te divers om zich te kunnen verenigen. Van Zakenman/vrouw Zonder Pak tot Ziel & Zaligheid Proleet: de ene zzp'er is de andere niet.

Leestijd 10 - 13 minuten

correspondent logo