Het was misschien wel een van de engste dingen die ik ooit gedaan heb. Maar ook: een van de leukste. Een geven.

Twee maanden terug sprak ik op TEDx Schiphol. Het korte, Amerikaanse format dwingt je om één idee heel overtuigend neer te zetten. Iets minder nuance misschien, maar wel terug naar de kern.

Mijn idee: de echte wereldverbeteraar staat niet met de poten in de modder, maar zit in een kantoortuin onder tl-verlichting.

YouTube
Bekijk hier mijn speech bij TEDx Schiphol.

Lees je mijn verhaal liever, in plaats van dit filmpje te bekijken? Of spreek je niet zo goed Engels? Geen probleem. Ik publiceerde vandaag ook een artikel over mijn idea worth spreading, zoals het TED-motto luidt.

Wil je dit verhaal liever lezen? Ik tekende dit verhaal ook, in het Nederlands, op in artikelvorm. Lees hier waarom de wereld verbeteren eigenlijk zo saai is.

Meer TEDx Talks van correspondenten

Waarom het tijd is voor een basisinkomen voor iedereen Rutger Bregman gaf in Maastricht een TEDx Talk. Over het onderwerp hoefde hij niet lang na te denken: gratis geld voor iedereen. Bekijk hier de TEDx Talk van Rutger Waarom je TED talks niet moet vertrouwen Ook onze correspondent Satire Daan Windhorst gaf een TEDx Talk, in Breda. Zijn boodschap: stop met het verspreiden van ideeën! Kijk hier de TEDx Talk van Daan