Spring naar inhoud

De Correspondent gaat de grens over. Om te beginnen in Antwerpen (deadline: 9 maart)

Ben je journalist en wil je dat jouw publicatie op De Correspondent verschijnt?

Sinds dit jaar organiseren we voor jou zogenoemde pitchdagen, waarop je artikelen en series kunt presenteren. De eerste editie was op 27 januari in Amsterdam.

De volgende pitchdag staat gepland op 24 februari in Nijmegen. Want we willen niet alleen mensen naar ons toe laten komen, maar ook het land in op zoek naar journalistiek talent.

En we willen het niet bij pitchdagen elders in het land houden. Ook over de grens worden we gelezen. Gelukkig hebben we al een aantal Belgische freelancers, maar dat kunnen er altijd meer zijn.

Daarom gaan we naar Antwerpen, waar we op 23 maart een pitchdag voor Belgische journalisten (en andere aspirant-auteurs, podcast- en documentairemakers) organiseren. De deadline om je hiervoor aan te melden is 9 maart. Op 16 maart hoor je of je bent uitgenodigd.

Kom je niet uit België maar wil je wel een idee voorleggen?

Op 20 april (deadline: 6 april) doen we Rotterdam aan, op 25 mei (deadline: 11 mei) zijn we in Maastricht en op 29 juni (deadline: 8 juni) weer eens op onze eigen redactie in Amsterdam.

Ik kom trouwens niet alleen langs. Ook Machteld Vinkenborg, die onze evenementen coördineert, komt mee. Ze komt graag in contact met culturele centra waar we mee kunnen samenwerken. Je kunt haar bereiken via evenementen@decorrespondent.nl.

We zien jullie ideeën graag tegemoet!

Via deze link kun je een idee aan De Correspondent pitchen In dit artikel heb ik nog wat aanwijzingen op een rij gezet voor geslaagde pitches Eerder hielden we een kleine enquête onder Belgische lezers van De Correspondent. Hier lees je wat we daarvan leerden In deze notitie leg ik uit waarom we graag ‘het land in gaan’ met onze pitchdagen
Blijf op de hoogte! Meld je hier aan voor het Facebookevenement
Journalist, gespecialiseerd in boerenprotesten