Spring naar inhoud

Naar Lowlands? Kom naar mijn minilezing bij ARTtube!

Op Lowlands, het festival dat volgende week weer plaatsvindt in de polder bij Biddinghuizen, kun je voor veel meer dan alleen muziek terecht: er is ook veel plek voor theater, film, filosofie en, jawel, beeldende kunst.

Dat laatste programma wordt verzorgd door ARTtube, het gezamenlijke videokanaal van bijna dertig musea in Nederland en België. Een soort YouTube, maar dan met alleen maar filmpjes over kunst – van een absurdistische soap over Museum Boijmans van Beuningen tot een serieuze blik achter de schermen bij het werk van een museumconservator.

Dit jaar kun je in ARTtubes containernederzettinkje op Lowlands zelf kunst maken in Virtual Reality, meedoen aan een quiz en kijken naar videokunst. Ook zijn er verschillende sprekers uit de kunstwereld uitgenodigd om ARTtalks te geven: korte lezingen over kunst. Ik zal vertellen over landschapskunst, in het bijzonder die van Marinus Boezem, waar ik al eerder over schreef voor De Correspondent.

Mijn talks zijn op vrijdag om 14.00 uur en om 18.00 uur bij ARTtube op Planet Paradise. Een perfect cultureel verantwoord begin van het festival dus. De volgende dag kun je trouwens collega Ernst-Jan Pfauth horen over zijn obsessie zelfverbetering, bij The School of Life in de Echo. Zien we jullie daar?

Meer info over ARTtube op Lowlands. ARTtubes programma op de site van Lowlands. De website van ARTtube.
Correspondent Beeldende kunst