Spring naar inhoud

Terugluisteren: Wat er nodig is voor duurzame vrede in Colombia

Vandaag mocht ik aanschuiven bij BNR Nieuwsradio om te spreken over het vredesproces in Colombia. Dit naar aanleiding van mijn verhaal over guerrillabeweging FARC dat we vorige week publiceerden.

In het gesprek met presentator Roelof Hemmen ga ik in op de bestaansredenen van de FARC, waarom het vredesakkoord enkele weken geleden alsnog werd afgewezen in een historisch referendum, en wat er nodig is om tot werkelijke vrede te komen in Colombia.

Daarnaast is ook alvast een aankondiging te horen voor een nieuwe serie artikelen die hier binnenkort op De Correspondent te lezen is: hoe werkt de wereld van de CO2-compensatie?

Luister het fragment hieronder terug. Wie mijn artikel over de FARC gelezen heeft zal veel herkennen. Mocht je het gemist hebben, dan vind je het originele verhaal hieronder ook terug!


Luister hier naar het fragment uit HEMMEN op BNR Nieuwsradio (vanaf 1:05:30 ongeveer) Lees hier mijn reportage uit Colombia terug: ‘Op een feestje van de FARC ontdek ik: echte vrede begint laag bij de grond’
Journalist, gespecialiseerd in milieu