(Tip: de aflevering is het beste te beluisteren met een koptelefoon)

Vorig schooljaar schreven twee leerlingen een profielwerkstuk over filosofie als schoolvak op de school waar ik lesgeef. Dat vak is er nu niet. Veel leerlingen gaven in een enquête aan dat ze filosofie wel zouden kiezen als het aangeboden zou worden.

Manou (17) is ook zo’n leerling. In deze aflevering van En NU luisteren! zoekt ze antwoord op de vraag wat filosofie eigenlijk inhoudt. En wat voor nieuwe vakken zouden haar klasgenoten willen?

Eerdere afleveringen:

Podcast: Wat als de leerling zelf mag kiezen of hij naar de les gaat? Een lesdag is voor de meeste leerlingen opgedeeld in achtereenvolgende lesuren van vijftig minuten. Wat als al die lessen niet meer verplicht zouden zijn? In deze derde aflevering van En NU luisteren! gaat Sam (16) op onderzoek uit. Lees het verhaal van Johannes hier terug Podcast: Voordat Yasmine (16) naar school gaat, vult ze vakken Veel van mijn leerlingen hebben een bijbaantje. Met het oog op de toekomst, of om geld te verdienen waar ze voornamelijk eten en kleren van kopen. Yasmine staat soms om 6 uur ’s ochtends op om te werken voor ze naar school gaat. Daarom staat deze aflevering van de onderwijspodcast En NU luisteren! geheel in het teken van... werk! Lees het verhaal van Johannes hier terug