Rob van den Broek (1953) liep als personeelsfunctionaris bij ABN AMRO vast in een cultuur van winst en bonussen. Na een ernstig auto-ongeluk, arbeidsongeschiktheid en vijf jaar depressie ging hij dingen maken. Meubels, decors, beelden, muziekinstrumenten.
Met die laatste is iets vreemds aan de hand. Ze zien eruit als violen en cello’s, maar klinken heel anders. Van den Broek houdt zich niet bezig met klank en werkt puur vanuit intuïtie.
Niet dat Van den Broek een solist is. Hij organiseert tentoonstellingen en concerten in standplaats Zeewolde, geeft workshops aan kinderen, werkt met vluchtelingen. Als Geert Wilders naar Zeewolde komt, staat hij met de bibbers in de benen te debatteren.
Hij heeft ook een donkere, tragische kant. Moest vechten met zijn vader en zijn oudste broer. Zes jaar geleden pleegde zijn oudste zoon op dertigjarige leeftijd suïcide. Hoe daar als vader mee om te gaan?
Zelfreflectie, zegt Van den Broek. Eindeloos proberen te analyseren wat je goed en wat je fout hebt gedaan. De onvoorwaardelijke steun van zijn vrouw. En muziek natuurlijk. ‘Muziek draagt,’ zegt hij. Luister maar in ons gesprek, en op November Music.
Meer podcasts?
Podcast: Het is tijd om de zeggenschap over ons leven op te eisen, vindt Maxim Februari Schrijver Maxim Februari publiceerde deze maand zijn nieuwe roman Klont. Ik spreek hem over wat de mens, nu misschien wel meer dan ooit, te doen staat. Namelijk: fundamentele vragen stellen over hoe we willen leven. Podcast: Deze activist helpt de Nederlandse geschiedenis te herschrijven In de Maand van de Verzwegen Geschiedenis kan Simone Zeefuik niet ontbreken. Want met haar organisatie Decolonize the Museum confronteert zij musea met racisme in hun taal- en beeldgebruik.
Dit verhaal heb je gratis gelezen, maar het maken van dit verhaal kost tijd en geld. Steun ons en maak meer verhalen mogelijk voorbij de waan van de dag.
Al vanaf het begin worden we gefinancierd door onze leden en zijn we volledig advertentievrij en onafhankelijk. We maken diepgravende, verbindende en optimistische verhalen die inzicht geven in hoe de wereld werkt. Zodat je niet alleen begrijpt wat er gebeurt, maar ook waarom het gebeurt.
Juist nu in tijden van toenemende onzekerheid en wantrouwen is er grote behoefte aan verhalen die voorbij de waan van de dag gaan. Verhalen die verdieping en verbinding brengen. Verhalen niet gericht op het sensationele, maar op het fundamentele. Dankzij onze leden kunnen wij verhalen blijven maken voor zoveel mogelijk mensen. Word ook lid!