De Rudi & Freddie Show
Wordt de basisbaan de redding van de verzorgingsstaat?
SoundCloud

Opname en montage: Romanee Rodriguez

Beste luisteraars!

Na een tijd van afwezigheid is hij er gelukkig weer: mijn zeer gewaardeerde co-auteur, steun en toeverlaat: Jesse Frederik.

Jesse mocht onlangs een belangrijke lezing geven voor de PvdA: (dat is die lezing waar Wim Kok ooit zijn ‘ideologische veren’ afschudde).

In deze podcast praten Jesse en ik na over hoe het was om deze lezing te geven en wat voor reacties hij heeft gehad.

Ook gaan we dieper in op een van zijn belangrijkste voorstellen: de introductie van de basisbaan.

Namens alle medewerkers van De Rudi & Freddie Show - Rudi, Freddie en de onvolprezen Romanee Rodriguez: een fijne jaarwisseling en tot luisters in 2018!

Meer weten?

Waarom ik me een sociaaldemocraat voel, maar nooit PvdA heb gestemd De Den Uyl-lezing van Jesse over het failliet van de sociaaldemocratie. Lees (of beluister) het hier Onderteken dit manifest en maak Nederland #Schuldvrij! In dit manifest doen we vijf aanbevelingen aan de landelijke politiek om ons schuldenprobleem op te lossen. Onder de steunbetuigers: bedrijven als Achmea en KPN, saneringsrechters, deurwaarders, bewindvoerders, schuldhulpvrijwilligers, wethouders en ga zo maar door. Sluit je ook aan! Lees het manifest hier terug Zo maken we het basisinkomen werkelijkheid Vier jaar geleden was het basisinkomen nog een bijna vergeten idee, nu zijn er meer voorstanders dan ooit. En dus is het tijd om met een concreet en realistisch plan te komen. Lees het verhaal hier terug