Beste,

Zoals ik schreef ben ik sinds begin oktober met verlof om een boek te schrijven. Het gaat goed. Elke dag wordt iets duidelijker hoe alle losse passages en ideeën in elkaar klikken. Ik verheug me er enorm op om het eindproduct met jullie te delen.

Maar zo ver is het nog niet. Ik onderbreek mijn schrijfverlof vandaag heel kort, om één reden: ik wil je aandacht vragen voor de crowdfundingcampagne voor The Correspondent. Misschien had je het al gehoord: we willen ons platform uitbreiden naar het Engels. De onderwerpen waarover wij schrijven houden namelijk niet op bij onze landsgrenzen.

We willen rijkere, beter geïnformeerde verhalen maken

We willen rijkere, beter geïnformeerde verhalen met meer grensoverstijgende perspectieven maken, en we willen de kennis en ervaring aanboren van deskundige leden van over de hele wereld. legt Rob Wijnberg verder uit waarom we De Correspondent willen uitbreiden.

Of we het nu hebben over de opwarming van de aarde, het verlies van biodiversiteit of de vervuiling van de oceanen: geen van de ‘planetaire grenzen’ die de mensheid nu overschrijdt, is te begrijpen

Ik hoop dat we de journalistiek over deze onderwerpen kunnen versterken als we ook in het Engels gaan schrijven. Daarom steun ik de oprichting van The Correspondent. Wil je ook bijdragen? We moeten op het moment dat ik dit schrijf nog ruim 1,2 miljoen euro vergaren om ons crowdfunding-doel te halen. Vele ambassadeurs, waaronder klimaatjournalist gingen je voor!

Verder lezen?

Ik ga de komende tijd weer verder met mijn boek. Op De Correspondent gebeurt ondertussen van alles:

Tot later!

Jelmer