Het staat steeds vaker op de voorpagina, is de spil in het politieke debat van nu en zorgt ervoor dat tienduizenden de straat opgaan. Klimaatverandering is een van de grootste problemen van deze tijd.

Maar in de discussie over de wereldwijde opwarming lijkt iedereen zijn eigen feiten te hebben, en zich in zijn eigen kamp terug te trekken. Politici die beweren dat de opwarming problemen veroorzaakt lijken soms aan de winnende hand, juist op het moment dat stevig ingrijpen nodig is.

Waar gaat dit heen? Wat kunnen we verwachten als we de uitstoot van broeikasgassen op z’n beloop laten? En wat kunnen we doen om het tij te keren?

Daarover geef ik 11 en 17 juni in samenwerking met het Haagsch College twee Correspondent Colleges. Tijdens deze avonden in Utrecht en Den Haag wil ik je vertellen wat er mis is met het klimaat, hoe de opwarming erger kan worden (als we het toelaten) en hoe we de aarde leefbaar kunnen houden (als we daarvoor kiezen).

De rode draad? Achter de nieuwsberichten over smeltende ijskappen, uitstervende diersoorten en ontkennende politici groeit een wereldwijde beweging die laat zien: onze toekomst op een steeds warmere aarde schrijven we zelf.

En het is nooit te laat om je aan te sluiten.

Kom je ook?

In Den Haag op 11 juni begint de avond om 19.30 uur, in Utrecht op 17 juni starten we om 20.00 uur. Voor de lezingen kun je nu kaartjes bestellen. Als Correspondentlezer krijg je 3,00 euro korting.

Kom je op dinsdag 11 juni naar het Paard in Den Haag? Ga naar de
en voer CC_JM in op het eind van het bestelproces om korting te krijgen (let op, deze code is hoofdlettergevoelig).

Kom je liever op maandag 17 juni naar Tivoli in Utrecht? Bestel dan je kaartje op en gebruik de code JelmerInTivoli2019 (tevens hoofdlettergevoelig). [Update 20 mei 2019: het college in Tivoli is inmiddels uitverkocht.]

Ik hoop je dan te zien!

PS: Overigens vordert mijn boek over onze toekomst op een steeds warmere aarde gestaag. Het verschijnt begin juni en ik vertel je er binnenkort graag veel meer over. Je kunt je als je te zijner tijd een seintje wilt ontvangen of je kunt nu alvast voorbestellen!

Ontvang een seintje als m’n boek verschijnt Als correspondent Klimaat & Energie onderzoek ik de oorzaken van de klimaatcrisis en onze toekomst op een steeds warmere aarde. Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief