Rob Wijnberg
Rob Wijnberg

Rob Wijnberg

Hoofdredacteur van De Correspondent

Rob Wijnberg (1982) is oprichter, hoofdredacteur en columnist van De Correspondent, filosoof en de oud-hoofdredacteur van nrc.next. Hij schreef zes boeken, waaronder Nietzsche en Kant lezen de krant (2009) en En mijn tafelheer is Plato (2010). Zijn laatste boek, De Nieuwsfabriek (2013), is geschreven als manifest van De Correspondent, met ideeën over hoe de nieuwe journalistiek eruit zou kunnen zien.

Intussen bestaat De Correspondent alweer twee jaar, en in die tijd is er ontzettend veel gebeurd. Zo zijn er een groot aantal veelgevraagde nieuwe functies op de site geïntroduceerd, zijn er het afgelopen jaar maar liefst acht correspondenten bij gekomen (en worden er de komende weken nog een paar geïntroduceerd). En niet alleen dat: ook achter de schermen is De Correspondent een steeds drukkere bedoeling - met nieuwe programmeurs, redactiemanagers en andere onmisbare steunpilaren.

Natuurlijk staan er nog veel meer plannen op stapel. Hoe ziet de (nabije én verre) toekomst van De Correspondent eruit? Die vraag zal Rob Wijnberg op het Festival der Vooruitgang gaan beantwoorden in een speciale sneak preview over de toekomst van de journalistiek en die van het platform De Correspondent in het bijzonder.

Foto 1: Ilvy Nijokiktjien / HH
Foto 2: Janus van den Eijnden
Foto 3: Willem Sluyterman van Loo

Rob Wijnberg
Rob Wijnberg

Wanneer

  • Om 14:00 en 20:30 uur
  • Concertzaal
  • Aantal plekken: 300

Thema

  • Media & Beeldvorming
Nog vragen?

Nog vragen?

Heb je een vraag over het festival die op deze pagina niet beantwoord is? Kijk dan bij de veelgestelde vragen, waar je bijvoorbeeld meer vindt over de bereikbaarheid en de faciliteiten. Staat je vraag er niet bij? Mail dan naar organisator Machteld.