Femke Halsema
Femke Halsema

Femke Halsema

Oud-leider GroenLinks en auteur

Femke Halsema (1966) is voorzitter van Stichting Vluchteling en de Weekblad PersGroep en publiceert regelmatig in kranten en tijdschriften. Ze was bijzonder hoogleraar in Tilburg en Utrecht, leidde twee staatscommissies, schreef verschillende boeken en is voormalig politiek leider van GroenLinks.

In haar politieke jaren heeft ze voor grote dilemma's op het gebied van oorlog en vrede gestaan. De oorlog in Irak, de missie Afganistan, de ontwikkeling van de Joint Strike Fighter. Hoe blikt zij daar nu op terug? Maar ook, en vooral: hoe is de strijd tegen terreur in de toekomst het best te winnen? Hoe voorkomen we dat deze eeuw, net als de vorige, in het teken komt te staan van oorlog en geweld? Terwijl haar politieke memoires op het punt van verschijnen staan: een eerlijk verhaal van iemand die haar eigen denken en handelen continu toetst aan de werkelijkheid.

Foto 1: Stephan Vanfleteren
Foto 2: Károly Effenberger / HH
Foto 3: Edwin Janssen / HH

Femke Halsema
Femke Halsema

Wanneer

  • Om 19:30 uur
  • Concertzaal
  • Aantal plekken: 300

Thema

  • Oorlog & Vrede
Nog vragen?

Nog vragen?

Heb je een vraag over het festival die op deze pagina niet beantwoord is? Kijk dan bij de veelgestelde vragen, waar je bijvoorbeeld meer vindt over de bereikbaarheid en de faciliteiten. Staat je vraag er niet bij? Mail dan naar organisator Machteld.