Vera Mulder
Vera Mulder

Vera Mulder

Correspondent Vooroordelen

Vera Mulder (1989) schrijft voor De Correspondent verhalen over mensen waar altijd over, maar niet mee gepraat wordt. Van daklozen, hooligans, en kooikarperfans tot pornoactrices. Eerder maakte ze sociaal-maatschappelijke reportages voor Vrij Nederland en De Groene Amsterdammer. Elke week schrijft ze over een moment dat ze deelde met iemand die ze niet kent. Een ontmoeting die de betovering verbrak, of het ongrijpbare verklaarde. Op het festival word je uitgedaagd hetzelfde te doen. Want, hoe goed leer jij anderen kennen als ze opeens tegenover je zitten?

Onder begeleiding van Vera Mulder en Henk van Straten worden festivalbezoekers die elkaar niet kennen uitgedaagd om over elkaar te schrijven. In hoeverre monteer jij de werkelijkheid? Na een inleiding over hun eigen werkwijzen, over het schrijven van fictie en non-fictie en in hoeverre deze gebieden overlappen, is het tijd om zelf in de pen te klimmen. Hoe belicht je de persoon tegenover je? Wat wordt je openingszin? Hoe kies je wat je weglaat? En, welk verhaal bedenkt die vreemdeling bij jou? Een lesje ontmoeten én schrijven.

Foto 3: Janus van den Eijnden

Vera Mulder
Vera Mulder

Wanneer

  • Om 15:00, 17:00 en 18:30 uur
  • Sterrenzaal
  • Aantal plekken: 20

Thema

  • Maken & Meedenken
Nog vragen?

Nog vragen?

Heb je een vraag over het festival die op deze pagina niet beantwoord is? Kijk dan bij de veelgestelde vragen, waar je bijvoorbeeld meer vindt over de bereikbaarheid en de faciliteiten. Staat je vraag er niet bij? Mail dan naar organisator Machteld.