Maurits Martijn
Maurits Martijn

Maurits Martijn

Correspondent Privacy & Surveillance

Maurits Martijn (1981) schrijft voor De Correspondent over technologie, surveillance en privacy. Van 2007 tot 2013 werkte hij voor Vrij Nederland. Samen met collega Dimitri Tokmetzis won hij in 2014 de prijs voor de beste internetjournalistiek van de VOJN en de stimuleringsprijs van de VVOJ voor hun serie over persoonlijke digitale data.

Op De Correspondent zijn 'privacy' en 'veiligheid' prominente thema's. Sinds dag één hebben Maurits Martijn en Dimitri Tokmetzis deze onderwerpen uitgediept en van verschillende kanten belicht.

Een kleine greep: ze deden uitgebreid onderzoek naar de digitale handel in persoonlijke gegevens, lieten zien wat de omineuze term 'metadata' nu écht betekent, beschreven wat De Belastingdienst over ons weet, en legden bloot hoe geheime diensten e-mailverkeer kunnen onderscheppen. Ondertussen nam Bart de Koning structureel de prestaties van de Nederlandse politie onder de loep.

Samen met Bart de Koning en Dimitri Tokmetzis stelde Maurits Martijn het festivalprogramma op voor het thema Privacy & Veiligheid. Het leidde tot het Grote Privacy Experiment, en een lezing van Rob Bertholee, directeur-generaal van de AIVD. Hij zal een toespraak houden over de toekomst van de inlichtingendiensten. Na Bertholees verhaal zal Maurits hem interviewen over zijn toekomstvisie en de nieuwe wet voor de inlichtingendiensten die op dit moment door het kabinet wordt voorbereid.

Foto 1 en 2: Janus van den Eijnden
Foto 3: Bas Losekoot

Maurits Martijn
Maurits Martijn

Wanneer

  • Om 16:00 uur
  • Teekenzaal
  • Aantal plekken: 100

Thema

  • Privacy & Veiligheid
Nog vragen?

Nog vragen?

Heb je een vraag over het festival die op deze pagina niet beantwoord is? Kijk dan bij de veelgestelde vragen, waar je bijvoorbeeld meer vindt over de bereikbaarheid en de faciliteiten. Staat je vraag er niet bij? Mail dan naar organisator Machteld.