Marian Cousijn
Marian Cousijn

Marian Cousijn

Correspondent Actuele Beeldende Kunst

Marian Cousijn (1987) schrijft voor De Correspondent over kunst die ons de actualiteit en de wereld beter doet begrijpen. Ze studeerde af als museumconservator en werkte onder meer voor het Stedelijk Museum Amsterdam en Upstream Gallery. Met haar afstudeeronderzoek naar Duchamp won ze de scriptieprijs van De Groene Amsterdammer.

Wannneer Marian Cousijn over kunst schrijft, doet ze dat vanuit de gedachte dat achter ieder goed kunstwerk een interessant verhaal schuilt. Van technische details, de ontstaansgeschiedenis van een werk tot een persoonlijke ervaring die iemand met een werk heeft; het is enthousiasmerend. In haar verhalen voor De Correspondent probeert Marian Cousijn dat enthousiasme over te brengen door mensen aan het woord te laten die interessante dingen over kunst te vertellen hebben. Dat dit live ook goed werkt, hebben eerdere edities van Artfest bewezen.

Speciaal voor het festival presenteert ze daarom, samen met Ernst-Jan Pfauth, maar liefst twee talkshows. Artfest: de webarteditie én Moderne Klassiekers over De Toekomst, waarin gasten vertellen over hun favoriete boek, film of serie over de toekomst.

Foto 1, 2 en 3: Janus van den Eijnden

Marian Cousijn
Marian Cousijn

Wanneer

  • Om 16:15 uur in de Zuilenzaal
  • Om 21:30 uur in de Concertzaal

Thema

  • Kunst & Verbeelding
Nog vragen?

Nog vragen?

Heb je een vraag over het festival die op deze pagina niet beantwoord is? Kijk dan bij de veelgestelde vragen, waar je bijvoorbeeld meer vindt over de bereikbaarheid en de faciliteiten. Staat je vraag er niet bij? Mail dan naar organisator Machteld.