Dimitri Tokmetzis
Dimitri Tokmetzis

Dimitri Tokmetzis

Correspondent Hacken

Dimitri Tokmetzis (1975) is de datajournalist en Wobber van De Correspondent. Eerder schreef hij voor het Utrechts Nieuwsblad, NRC Handelsblad en De Pers. In New York schreef hij het boek De Digitale Schaduw (2012), over hoe risicoprofielen ons dagelijks leven meer en meer sturen. Dimitri legt zich toe op datajournalistiek en de controle van de macht via de Wet openbaarheid van bestuur. Trefwoorden: privacy, geldstromen, netwerkanalyses.

Samen met Maurits Martijn presenteert hij op het festival het Grote Privacy Expiriment. Vanwege privacyredenen wordt dit experiment pas op de dag zelf verder toegelicht.

Wat we al wel kunnen vertellen, is dat Dimitri ook betrokken is bij het thema Media & Beeldvorming. Een nieuwe vertelvorm is die van narratieve games, waarbij het verhaal zich tijdens het spelen ontvouwt. Wat kunnen we leren van het web als het gaat om nieuwe manieren van verhalen vertellen? En hoe kunnen narratieve games de journalistiek beïnvloeden? Uiteraard kun je op de dag ook zelf gamen.

Foto 1 en 2: Janus van den Eijnden

Dimitri Tokmetzis
Dimitri Tokmetzis

Wanneer

  • Om 16:00 uur in de Teekenzaal
  • Om 21:00 uur in de Teekenzaal
  • Aantal plekken: 100

Thema

  • Privacy & Veiligheid
Nog vragen?

Nog vragen?

Heb je een vraag over het festival die op deze pagina niet beantwoord is? Kijk dan bij de veelgestelde vragen, waar je bijvoorbeeld meer vindt over de bereikbaarheid en de faciliteiten. Staat je vraag er niet bij? Mail dan naar organisator Machteld.