Karel Smouter
Karel Smouter

Karel Smouter

Correspondent Migratie, Religie & Mensenrechten

Karel Smouter (1983) is adjunct-hoofdredacteur van De Correspondent. Hij is medeoprichter van Butch & Sundance Media. Hij was hoofdredacteur van De Nieuwe Koers. In 2012 debuteerde hij met het boek Eenmaal Oranje, over eeuwige debutanten van het Nederlands elftal.

Hij schrijft veel over migratie, religie en mensenrechten. Het is de meest gehoorde verzuchting onder artikelen van De Correspondent: ?En nu?? Of, in andere bewoordingen: ?Hoe dan wel?? Zeker als het om de beruchte thema?s Afrika, het Midden-Oosten of vluchtelingen gaat. We zijn vaak van goede wil, maar de problematiek is vaak te complex om het echt te begrijpen. Een latent gevoel van schuld en onmacht maakt zich van je meester. Tijdens Het Feest der Vooruitgang willen we bij dat gevoel stilstaan. In kleine ?therapiesessies? nemen we jouw schuldgevoel en die hoofdpijndossiers onder de loep en kijken of het misschien anders kan. Dan loop je na een uur vast een stuk lichter de deur uit.

Foto 1 en 3: Janus van den Eijnden

Karel Smouter
Karel Smouter

Wanneer

  • Om 15:30, 18:15 en 21:00 uur
  • Koepelzaal
  • Aantal plekken: 60

Thema

  • Oorlog & Vrede
Nog vragen?

Nog vragen?

Heb je een vraag over het festival die op deze pagina niet beantwoord is? Kijk dan bij de veelgestelde vragen, waar je bijvoorbeeld meer vindt over de bereikbaarheid en de faciliteiten. Staat je vraag er niet bij? Mail dan naar organisator Machteld.