Henk van Straten

Henk van Straten

Schrijver

Henk van Straten (1980) begon als zanger in een hardcore-punkband om later de schrijver in zichzelf te ontdekken. Als journalist en columnist schreef hij onder meer voor de Volkskrant, Vrij Nederland, het Eindhovens Dagblad en LINDA. Hij publiceerde zeven boeken, waaronder enkele kinderboeken.

Correspondent Vera Mulder schreef over hem: 'Een maestro bij wie het niet uitmaakt of hij fictie of non-fictie schrijft, omdat hij zijn personages in beiden zodanig vormgeeft dat ze (nooit) echt zouden kunnen zijn: dat is Henk van Straten.'

Op het festival dagen Henk van Straten en Vera Mulder festivalbezoekers die elkaar niet kennen uitgedaagd om over elkaar te schrijven. In hoeverre monteer jij de werkelijkheid? Na een inleiding over hun eigen werkwijzen, over het schrijven van fictie en non-fictie en in hoeverre deze gebieden overlappen, is het tijd om zelf in de pen te klimmen. Hoe belicht je de persoon tegenover je? Wat wordt je openingszin? Hoe kies je wat je weglaat? En, welk verhaal bedenkt die vreemdeling bij jou? Een lesje ontmoeten én schrijven.

Foto 1: Lisa Klappe
Foto 2: Clemens Rikken

Henk van Straten
Henk van Straten

Wanneer

  • Om 15:00, 17:00 en 18:30 uur
  • Sterrenzaal
  • Aantal plekken: 20

Thema

  • Maken & Meedenken
Nog vragen?

Nog vragen?

Heb je een vraag over het festival die op deze pagina niet beantwoord is? Kijk dan bij de veelgestelde vragen, waar je bijvoorbeeld meer vindt over de bereikbaarheid en de faciliteiten. Staat je vraag er niet bij? Mail dan naar organisator Machteld.