Welkom bij De Correspondent. Wat fantastisch dat je lid bent geworden. Op deze pagina vind je een beknopte, visuele handleiding van de belangrijkste functies op onze site. Mocht er na het lezen nog iets onduidelijk zijn, schroom dan niet te mailen naar redactiemanager Gwen Martèl - zij kan je altijd verder helpen. Haar e-mailadres is post@decorrespondent.nl.

Lees ons op je desktop, tablet én mobiel

Het maakt niet uit of je ons leest op desktop, laptop, tablet of telefoon. Onze site past zich automatisch aan het formaat van je scherm aan.

Om snel bij onze site te komen, hebben veel leden De Correspondent toegevoegd aan het hoofdmenu van hun telefoon. Dat doe je zo:

Voor iPhone en iPad:

1. Klik in Safari op de deelknop onderaan.
2. Klik dan op Voeg toe aan beginscherm of Add to homescreen.
3. Vul de gewenste naam in voor je ‘App.’ Qua lengte past ‘Lees verder’ het best.

Voor Android-telefoons of -tablets:

1. Klik in de webbrowser op de menuknop (...).
2. Klik dan op Sneltoets toevoegen of Add shortcut to home.
3. Vul de gewenste naam in voor je ‘App.’ Qua lengte past ‘Lees verder’ het best.

Voor Windowstelefoons en -tablets:

1. In Internet Explorer klikken op de delen optie (drie puntjes rechtonderin).
2. Kies Aan startscherm vastmaken of Pin to start.
3. De Correspondent staat nu als ‘live tile’ op je startscherm.

Alles draait om leesgemak

De artikelen zijn ruim en overzichtelijk opgemaakt. Zo is een van de afleidendste webfuncties uit de artikelen gehaald: links. Daar hebben we twee slimme vervangers voor.

  1. Als we een term bezigen of een persoon of instantie noemen waarvan we vermoeden dat deze niet heel bekend is, plaatsen we er een korte toelichting bij. Die kun je oproepen door op het te klikken.
  2. En als we aan een interessante bron refereren, zie je er in de zijbalk een link

Toch, sommige opmaakvoorkeuren zijn persoonlijk. Dus als je eenmaal aan het lezen bent geslagen, kun je zelf kiezen welke en je wilt gebruiken. We onthouden je instellingen. Dus als je ze overdag op je computer aanpast, zie je die wijzigingen ’s avonds ook op je tablet terug:

De lengte van artikelen op De Correspondent verschilt nogal. Van columns die je binnen een paar minuten uit hebt, tot essays waar je gerust twintig minuten mee bezig bent. Om ervoor te zorgen dat je weet hoever je in een artikel bent, staat er bovenaan elk verhaal een voortgangsbalk. Als je het stuk uit hebt en je de ledenbijdragen gaat lezen, toont de balk vervolgens hoeveel bijdragen er nog te lezen vallen.

Volgen van correspondenten en zoeken

Alle verhalen die we op De Correspondent publiceren, verschijnen onder het knopje ‘Nieuw’ in het hoofdmenu. Daarnaast kun je een persoonlijke feed aanmaken met artikelen en notities van correspondenten die je extra interessant vindt.

Alle auteurs vind je in het . Naast elke naam staat direct een volgknop. Klik erop, en de nieuwe artikelen verschijnen automatisch onder ‘Volgend.’ Daarnaast kun je de zoekfunctie gebruiken om op onderwerp te zoeken. Relevante correspondenten verschijnen dan direct bovenaan. Daaronder vind je verhalen die je wellicht de moeite waard vindt. De zoekfunctie staat rechtsbovenaan op de site.

Verhalen bewaren en delen

Als je een verhaal later (nog eens) wilt lezen, kun je het ‘bewaren.’ Klik daarvoor op onderstaand icoon. Je kunt deze verhalen terugvinden onder het knopje ‘Bewaard’ in het hoofdmenu.

Vind je een verhaal goed? Dan kun je het delen met vrienden en familie. Jij hebt het artikel immers mede mogelijk gemaakt. Klik op onderstaand icoon en maak een keuze uit de sociale media.

Als vrienden op de gedeelde link klikken, zien ze dat jij het stuk aan hen cadeau hebt gedaan. Ze kunnen verder geen bijdrages lezen of plaatsen en verder navigeren op de site; daarmee hopen we het idee van een virtueel krantenknipsel zoveel mogelijk benaderd te hebben.

Deel je kennis met onze correspondenten

Iedereen is wel ergens expert in. Iets waar je elke dag aan werkt of waar je ervaringsdeskundige in bent. We hopen dat je die expertise met ons wilt delen, zodat we samen tot een verdiependere vorm van journalistiek komen. Daarom vragen we bij De Correspondent altijd aan jullie, leden, wat we gemist hebben, welke rapporten, boeken of artikelen ook de moeite waard zijn voor leden en of jullie ervaringen hebben die bevestigen wat we signaleren, of juist het tegendeel bewijzen.

Onder elk artikel kun je reageren. Alleen andere leden zien deze bijdragen. Ze worden niet geïndexeerd door Google. Om duidelijk te maken vanuit welke ervaring of expertise je reageert, kun je achter je naam een expertisetitel in te voeren. Bijvoorbeeld je beroep, opleiding, hobby of een andersoortige deskundigheid:

Je kunt je expertise per bijdrage wijzigen. Want wie weet reageer je de ene dag als en een andere dag als hoogleraar economie. Wellicht ten overvloede: het invullen van een expertise wordt zeer toegejuicht, maar is niet verplicht.

Ontvang nieuwe verhalen per mail

Zoals een papieren krant op je deurmat valt, kunnen wij verhalen in je mailbox bezorgen. We mailen je sowieso de beste stukken van de maand. Daarnaast heb je nog twee keuzes:

  1. Dagelijkse update: elke werkdag en zaterdag ’s morgens een mailtje met vijf verhalen. Klik hier om je aan te melden.
  2. Weekoverzicht: elke zondagmorgen een mailtje van de hoofdredacteur met daarin een terugblik op interessante stukken van de afgelopen week. Klik hier om je aan te melden.

Uitschrijven kan via je profiel, dat vind je via dit icoon:

Je kunt ons ook volgen via Twitter, Facebook, LinkedIn en Google+. Daar delen we ook nieuwe verhalen en geven we soms een kijkje achter de schermen.

Heb je nog vragen?

Mail dan naar onze redactie-assistent Gwen Martèl, zij kan je altijd verder helpen. Haar e-mailadres is post@decorrespondent.nl.

Heel veel leesplezier!