Spring naar inhoud

Online boeken bestellen én je lokale boekhandel steunen?

Vorige week is Bookaroo gelanceerd, één webshop van alle boekhandels als alternatief voor webreuzen als Bol en Amazon. Het idee: je bestelt online een boek en de boekhandel in je buurt doet het op de bus of brengt het even langs. 

Voor de lezer dus hetzelfde gemak als bestellen bij Bol.com, maar voor de (kleine) boekhandel een extra bron van inkomsten die anders naar een (web)reus zou zijn gegaan. Een hoopvol antwoord op de vele gesprekken die we over het belang van boekhandels hebben gevoerd op De Correspondent. 

Om te testen of Bookaroo écht van start te kan is er een doel gesteld: in de eerste twee weken hopen ze 10.000 boeken te verkopen. Ze zijn al over de helft! 

Ik heb net, letterlijk vanuit een strandstoel, twee boeken besteld (The Odd Woman And The City van Vivian Gornick en The Nickel Boys van Colson Whitehead). 

Als je nog boeken wilt kopen voor op vakantie, én je lokale boekhandel wilt steunen, koop ze dan bij Bookaroo. Je kunt het natuurlijk ook gewoon doen om te zorgen dat Bookaroo het doel van 10.000 boeken haalt. Dit initiatief verdient alle steun die het kan krijgen. 

Bekijk hier de website van Bookaroo