De Rudi & Freddie Show
De Rudi versus Freddie Show
SoundCloud
Opname en montage: Romanee Rodriguez

Luisteraars! Deze podcast weer een denderend verhaal van Freddie (dat ben ik), over de bedrijfsopvolgingsfaciliteit in de Successiewet van 1956. En, actueel als ik ben, praat ik jullie bij over de Wet excessief lenen bij eigen vennootschap die eraan zit te komen. Spannende verhalen over obscure wetten – jottum!

Rutger vertelt over een boek van psycholoog Lisa Feldman Barrett: How Emotions are Made: The Secret Life of the Brain. Het gaat over emoties: zijn die nu volledig cultureel bepaald, zijn ze biologisch gegrond? Het boek vindt een soort tussenweg.

Word lid van De Correspondent!

En dan nog iets anders. Jullie kennen ons als een podcast met lafhartige promotie. ‘Valt er nog wat te slijten?’ vraagt een van ons aan het einde. ‘Ja, boek, kopen... doei!’ Dat is bij de concurrentie wel anders, daar wordt mid-podcast opeens een kek bossanovadeuntje ingezet, en begint de presentator met een lofzang op een matras, een yoga-app of bezorggroente.

Nu zijn wij onlangs tot de schokkende constatering gekomen dat we beter beluisterd worden dan gelezen. Dus, zo concludeerden we, wordt het weleens tijd voor wat actieve werving: luisteraars, word lid!

Nu geloven we bij De Rudi & Freddie Show ook in de heilzame werking van concurrentie, vandaar: De Rudi versus Freddie Show.

Jullie hebben al menig podcast mogen luisteren. Dus ben je nog geen lid, dit is het moment om te stemmen op een van ons en meteen De Correspondent te steunen. Dat kan door lid te worden via een van deze links, en (Ben je al lid, moedig dan vooral andere fans aan om via een van deze linkjes jouw favoriet te steunen.)

Wat de winnaar krijgt, dat weten we nog niet.

Laat je een berichtje achter?

Tot slot: we hebben een inbelmogelijkheid gekregen. Gaaf! kun je een voicememo achterlaten. WhatsApp opent vanzelf, via het microfoontje rechts onderin kan je een bericht inspreken. Zeg duidelijk je voor- en achternaam en dat je reageert op De Rudi & Freddie Show. Je voicememo zal alleen worden gebruikt in volgende afleveringen van deze podcast van De Correspondent. Heb je vragen of opmerkingen, mail dan naar post@decorrespondent.nl.