Spring naar inhoud

Nieuw: Ontvang tien weken lang elke zondag klimaattips in je mailbox

Iedereen die weleens een nacht heeft doorgetrokken om voor een toets te leren, zal dit herkennen. Het examen haal je wel, maar een jaar later is er weinig over van die kennis. Want informatie, zo luidt de huis-tuin-en-keukenwijsheid, sla je beter op als je rustperiodes inlast tussen de leermomenten. 

Soms geldt dat ook voor onze diepgravende artikelen. Om de inzichten uit onze journalistiek behapbaarder te maken, experimenteren we met een nieuwe vorm: een stoomcursus in je mail. De opzet: een serie nieuwsbrieven waarin we één thema uitdiepen, op een vast moment bezorgd in je inbox.

Vandaag trappen we af met de eerste stoomcursus, gebaseerd op van correspondent Kleding Emy Demkes, correspondent Vooruitgang Rutger Bregman, correspondent Klimaat & Energie Jelmer Mommers en algemeen redacteur Riffy Bol. Hierin zetten ze op een rij wat de effectiefste stappen zijn die je zelf kunt zetten om de opwarming van de aarde tegen te gaan. 

Wat kun je verwachten als je je inschrijft voor deze stoomcursus?

  • Tien weken lang, elke zondag om 10.00 uur een nieuwsbrief in je mailbox;
  • Met daarin handreikingen voor hoe je je leven kunt verduurzamen: praktisch, duidelijk en voor elke portemonnee;
  • Iedere mail diepen we klimaattips uit op het gebied van (1) wonen, (2) spullen, (3) reizen en (4) voedsel.

Na tien weken weet je, als het goed is, precies wat jij zelf kunt doen om je leven te verduurzamen. 

Wil je deze klimaattips delen met je vrienden, familie of collega’s? Stuur de nieuwsbrieven dan gerust door! En ik ben benieuwd: wat vind je van deze vertelvorm?

Schrijf je hier in voor de klimaattips van De Correspondent
Journalist