Spring naar inhoud

Promovendus gezocht voor onze ‘besluiter’

Samen met een aantal Correspondentleden ben ik al enkele maanden bezig met de ontwikkeling van een nieuw soort bijsluiter: de besluiter. Dat is een overzicht van de voor- en nadelen van een geneesmiddel op basis waarvan je, samen met je arts, kunt beslissen of je een nieuw medicijn al dan niet wilt slikken. 

Momenteel is het besluiterteam dringend op zoek naar een promovendus of promovenda. We willen namelijk graag ons prototype verder ontwikkelen en de impact van onze besluiter onderzoeken. Hoe zal zo’n besluiter het voorschrijfgedrag van een arts beïnvloeden? Nemen mensen hun medicijnen trouwer in als ze een weloverwogen beslissing genomen hebben om dat middel te slikken?

Als dat vragen zijn waar jij je als onderzoeker in wilt vastbijten, neem dan zeker contact op. Liefst wel zo snel mogelijk. We willen namelijk graag een aanvraag indienen voor een beurs van de Ideeëngenerator van De deadline: 27 februari.

We kunnen je jammer genoeg niet garanderen dat je die beurs zult krijgen. Maar het hele besluiterteam helpt je graag met het schrijven van de aanvraag en het verdere onderzoek.

Meedoen of meer weten? Mail me op ruben@decorrespondent.nl.

Lees: De eerste vergadering van het bijsluiterteam: geen bijsluiter maar een besluiter Hier lees je meer over de Ideeëngenerator van de Nationale Wetenschapsagenda
Correspondent Gezondheid