Beste,

Er kwamen recent twee stukken van mij online. Eentje over de trend om spelers steeds jonger te scouten (‘hij voetbalt in het nu’, schreef een Ajax-scout over een zesjarige speler), en over een Zweedse club die het En eentje over een met het geboortemaandeffect. Verder schreef ik twee stukken die ergens de komende week of de week erop online komen. Stay tuned.

Wie kent dit gebouw?

Verder was ik afgelopen maandag op bezoek in dit gebouw, waar ik volgende maand weer heen ga, om het over hindsight en outcome bias te hebben, onder meer. Maart wordt, zoals het er nu uitziet, een heerlijke maand qua werk. Allemaal veelbelovende afspraken. Uw verwachtingen zijn niet gemanaged. Nu eerst een week vakantie – en 41 worden. Slik.

Lees-, kijk-, luistertips

  1. Kai Havertz zou zomaar eens een van de sterren van het komende EK kunnen worden. ESPN heel lovend over hem.
  2. Basketbalsterren James Harden en Russell Westbrook gaven een interview aan/poseerden voor GQ en zal je verbazen.
  3. Paul Riley op Twitter) schreef over de problemen met data-notatie in het voetbal, aan de hand van de handelingen van een keeper.
  4. Mark Tuiterts podcast Drive is de moeite. Zijn voormalige coach Jac Orie is de interviewee in zijn laatste Zeker iemand die ik zelf eens wil spreken.
  5. Mijn vrouw luisterde met interesse naar waarin Alexander Klöpping zegt dat ik geld moet vragen voor deze nieuwsbrief. We dus, binnenkort, beste lezer.
  6. Emeritus hoogleraar statistiek Gerard Sierksma stuurde me voor een rechtvaardiger toepassing van de buitenspelregel. Werkt dit? Ik heb alle argumentatie erover door de drukte even gemist, en kijk er in mijn vakantie misschien even naar. Alle opmerkingen welkom!
  7. Getafe won van Ajax, onder meer door de bal zo kort mogelijk in het spel te houden. Ik weet dat er mensen zijn die pleiten voor zuivere speeltijd, en zeker vlak na het verlies van hun team, maar ergens vind ik het ook mooi dat teams zoals Getafe de conventies van het spel om er hun voordeel mee te doen. Overigens: de wedstrijd leverde wel voor de eeuwigheid op. Dank, Ryan Babel.