De Rudi & Freddie Show
Kan de zwarte vlag al uit?
SoundCloud
Luister hier naar de podcast

Luisteraars! Bij De Rudi & Freddie Show wapperen we regelmatig met de zwarte vlag. Al vanaf het prille begin van de podcast prediken wij de revolutie. Hoe staat het daar nu mee? Komt de revolutie?

Niet echt, hè... In de VS dreigt Joe Biden de Democratische kandidaat voor de presidentsverkiezingen te worden. Ga je al. Maar, het gaat natuurlijk niet om het poppetje, maar om de ideeën. Rudi las het partijprogramma van Joe Biden, en toen ging er bij hem een klein zwart vlagje uit. Het – welke ideeën zijn politiek acceptabel? – beweegt zich de goede richting uit!

Verder in het nieuws: Rudi moet in het Olympisch Stadion van Berlijn voor 70.000 mensen speechen. Wat zeg ik? Prediken! Corona volente natuurlijk. Maar het is pas in juni, dus wie weet. In ieder geval: hij wil het graag hebben over Europa. Over wat een keigaaf continent wij eigenlijk zijn. Jullie ideeën zijn welkom.

En in deze pandemische tijden rijst natuurlijk ook een andere belangrijke vraag: hoe zit het met Russische methaanlekkages? Ik (Jesse) zal je daar alles over vertellen. Wat doet het ertoe? Nou, Nederland stopt met Gronings gas, met als resultaat dat we veel gas uit Rusland halen. Maar gas uit Rusland heeft een veel hogere CO2-uitstoot dan eigen gas. Zoveel hoger dat een groot deel van de klimaatwinst van het klimaatakkoord teniet wordt gedaan door de Russische gasimport!

Meer van Rutger?

Vergeet niet: rampen en crises halen het beste in mensen naar boven Er zijn weinig wetenschappelijke inzichten waar zo veel bewijs voor is, en toch wordt het vaak vergeten. Juist nu, tijdens deze pandemie, is het cruciaal om het te onthouden. Lees Rutgers column