Beste,

In staan behalve 65.000 woorden ook een flink aantal infographics, gemaakt door En eentje daarvan ging gisteren internationaal viraal op sociale media en

Leuke infographic, zeiden mensen het origineel), maar pas op. Want sommige steden lossen dat probleem zo op:

Cairo moet wijken voor een snelweg.
Dit is Caïro, Egypte. Foto: @MarkusMiklas op Twitter

Jim McPherson

Ik beschreef het zelf eerder zo:

Stedenbouwkundige James Wrightman

Minder auto’s.

En stedelijk planner Alan Hoekstra

Een multimodale hub bij de ingang van de stad.

En tot het zover is...

Aan de fles.

Jullie woonwijken, vroeger en nu

Eerder vroeg ik jullie om foto’s op te sturen van hoe jullie woonwijk veranderde. Dat leverde een mooie collectie op. Hieronder de Hendrik van Viandenstraat uit Amersfoort in ca. 1900, 1977 en 2020 (dank aan Frank Kwanten). 

De Hendrik van Viandenstraat in Amersfoort in ca 1900, 1977 en nu.

(Grappig weetje: in deze straat maakte de Echte Nederlandse Fietsersbond in 1980 foto’s voor

En zo kreeg ik nog een aantal sets, onder andere uit Delft, Roosendaal en Zaandam. Bekijk alle voor-en-na-foto’s onder elkaar of

Nieuwe journalistieke plannetjes

Ik wil beter in beeld krijgen wie er waar strijd voert met de gemeente over de inrichting of handhaving van 30-kilometerzones. Heb je tips? Deel ze hieronder of mail me (thalia@decorrespondent.nl). 

Daarnaast werk ik aan een breder essay over depolitisering: het verwijzen door politici naar een smalle groep experts die weer verwijzen naar richtlijnen die zijn opgesteld door technische instituten.  

Over ons boek en die van anderen

Marco en ik mogen niet klagen over de belangstelling voor ons boek: de uitgever houdt bij en ook komen mooie reviews binnen. 

Ook de loopt goed: daarin proberen we samen met vakmensen uit de bekende denkramen rond mobiliteit te klimmen.

Daarnaast is er interesse voor de boeken en denkrichtingen waar we overheen klauterden en op steunden terwijl we schreven. Jan van Tienen van Brandpunt+ maakte voor wie nog vakantievoer zoekt.

Zelf ben ik van Donella Meadows aan het herlezen. Het is heerlijk dat ons boek door veel mensen ‘verplichte kost’ wordt genoemd: dat vind ik dan weer van haar boek.

Veel groeten,

Thalia 

P.S. Mijn nieuwsbrief voortaan in je mail?