
Mijn – Jesses – boek over de toeslagenaffaire, Zo hadden we het niet bedoeld, komt uit op 9 februari. Rutger en ik zaten een paar weken geleden bij talkshow Op1 om het over het boek te hebben. Mooie timing: ik las Amusing Ourselves to Death van Neil Postman, over de geestdodende invloed van televisie op het publieke debat. Beetje een drastisch boek – zó erg is televisie misschien toch ook weer niet? – maar er zit wel een diepe kern van waarheid in. Wat kun je eigenlijk zeggen via zo’n medium? We hebben het erover.
Andere hoogtepunten in deze aflevering: de Wet excessief lenen bij eigen vennootschap, de persoon Wopke Hoekstra. En natuurlijk ook de toeslagenaffaire en de val van het kabinet. Wat moeten we daar nu van vinden? En wat te denken van de speech van Pieter Omtzigt in het parlement over de toeslagenaffaire (Nederland als ‘bananenmonarchie’). Spoiler: ik vond het niet zo’n goed verhaal.
…dit verhaal heb je gratis gelezen. Maar het maken van dit verhaal kost tijd, geld en energie. Steun ons en maak meer verhalen mogelijk voorbij de waan van de dag.
Al vanaf het begin worden we gefinancierd door onze leden en zijn we volledig advertentievrij en onafhankelijk. We maken diepgravende, verbindende en optimistische verhalen die inzicht geven in hoe de wereld werkt. Zodat je niet alleen begrijpt wat er gebeurt, maar ook waarom het gebeurt.
Juist nu in tijden van toenemende onzekerheid en wantrouwen is er grote behoefte aan verhalen die voorbij de waan van de dag gaan. Verhalen die verdieping, verbinding en optimisme brengen. Verhalen niet gericht op het sensationele, maar op het fundamentele. Dankzij onze leden kunnen wij verhalen blijven maken voor zoveel mogelijk mensen. Steun ons en doe mee!