Spring naar inhoud

Vandaag presenteren wij: Stemmen. Een verkiezingspodcast zonder peilingen

Weet jij wat jouw stem betekent als je tussen 15 en 17 maart naar de stembus gaat voor de Tweede Kamerverkiezingen? En daarna? 

Dáár willen wij het graag met je over hebben in onze gloednieuwe podcast Stemmen. Een verkiezingspodcast zonder peilingen

Luister hier aflevering 1 van ‘Stemmen. Een verkiezingspodcast zonder peilingen’

Stemmen. Eens in de vier jaar kleur je een vakje rood, gooi je je stembiljet in een kliko, en hoop je er het beste van. 

Maar achter die kleuropdracht schuilt een enorm en kwetsbaar web van vertrouwen en verantwoording. Van afrekening en afspiegeling. 

Het verhaal achter het stemhokje gaat over macht en burgerschap. 

In de podcast Stemmen geen analyses van het premiersdebat of speculaties over exitpolls, maar een blik op het politieke systeem en de machtsverhoudingen daarachter. 

Een podcast die niet gaat over het politieke spelletje, maar over wat er op het spel staat.

Daarvoor sloegen we de handen ineen met politiek wetenschappers Armèn Hakhverdian en Tom van der Meer van het politicologische blog  Samen met onze correspondenten zullen zij de broodnodige context gaan geven bij de Tweede Kamerverkiezingen.

Stemmen is vanaf vandaag te beluisteren Tot aan de verkiezingen verschijnt er elke dinsdag een aflevering. Lees je liever? De afleveringen gaan vergezeld van een publicatie met daarin de belangrijkste inzichten samengevat in heldere infographics en tekst. 

Ik ben benieuwd naar je mening over Stemmen. Die kun je in de bijdragesectie met me delen. Veel luisterplezier!

Adjunct-hoofdredacteur