YouTube

Het was een druilerige middag eind vorig jaar toen Rutger en ik (Jesse) naar een industriële locatie in het westen van Amsterdam toogden. We zouden er een Rudi & Freddie Show opnemen over mijn boek over de toeslagenaffaire, ditmaal met camera’s erbij. Van die camera’s bleek niks gelogen. Er was een compleet decor met een regisseur en cameraploeg. De beeldmensen van De Correspondent doen dingen nooit echt half, zo bleek maar weer.

Afijn, een Rudi & Freddie Show dus over mijn boek. Het is wel enkele maanden geleden opgenomen, toen het kabinet nog niet was gevallen. Rutger en ik hebben het over de oorzaken van de affaire: over de rol van de Tweede Kamer, de rechtspraak, de ministeries, de pers. Hoe kan het dat men het niet zo heeft bedoeld, maar het wel zo is gebeurd?

Deze video is tot stand gekomen dankzij de onmisbare inzet van: Noël Loozen (regie), Diderik Evers (DoP), Christian Paulussen (2e camera), Kerem Özilhan (geluid), Koen van Bergen (licht), Peggy de Bruin (set), Eva Lotte Oosterop (visagie), Arthur Ivens (montage), Javier Estupiñán (assistent regie), Ole Kroes (assistent camera) en Umsjatka studio’s.

Luisteren: Hoe kan het dat men het niet zo heeft bedoeld, maar het wel zo is gebeurd? Een nieuwe Rudi & Freddie Show! Dit keer hebben we het over de oorzaken van de toeslagenaffaire: over de rol van de Tweede Kamer, de rechtspraak, de ministeries en de pers. Luister hier de hele podcast