De Rudi & Freddie Show
Klaas Dijkhoff, een linkse jongen met een rechts levensgevoel
SoundCloud

Strenger straffen hoeft niet meer, het minimumloon mag omhoog, en we hebben in dit land een sterkere overheid nodig. Hij noemt zichzelf geen ‘vegetariër’, maar eet toch geen vlees. Klaas Dijkhoff: je zou hem een linkse jongen met een rechts levensgevoel kunnen noemen, en dus leek hij uitermate geschikt als gast voor De Rudi & Freddie Show.

We hebben het over de ruk naar links (op sociaal-economisch vlak) in de Nederlandse politiek, over de doorgeslagen fraudejacht van de afgelopen jaren en het nieuwe pleidooi van de VVD voor ‘het recht om een foutje te maken’, over het werk als lid van de Tweede Kamer, over de kwaliteit van de politieke journalistiek in Nederland – kortom, genoeg interessante stof om voor te gaan zitten.

Luister ook:

Hoe de bijstand betuttelend, vernederend en onderdrukkend werd (en zal het tij nu keren?) Een nieuw jaar, een nieuwe aflevering van De Rudi & Freddie Show! Met dit keer te gast: Gijsbert Vonk, hoogleraar socialezekerheidsrecht in Groningen. We hebben het over hoe repressief, betuttelend en vernederend de verzorgingsstaat is geworden voor veel mensen. En of het tij nu eindelijk zal keren. Luister deze aflevering