Spring naar inhoud

Help ons de Tegel Publieksprijs winnen voor onze podcast over stroom en vooruitgang

Hoe het leven eruitziet wanneer je stopcontact te pas en te onpas dienst weigert, kunnen we ons in Nederland nauwelijks voorstellen. In Nigeria, de grootste economie van het contitent, is het aan de orde van de dag. Nigerianen noemen hun stroomvoorziening NEPA, Nigerian Electric Power Authority, of in de volksmond: Never Expect Power Always.

Hoe kan het dat het juist in het powerhouse van Afrika zo slecht gesteld is met de power? Correspondent Maite Vermeulen, destijds woonachtig in Lagos, besloot de draden uit haar meterkast te volgen naar de bron van de problemen. Dat blijkt lastiger dan gedacht, en ze ontdekt dat veel van de problemen waar Nigeria mee worstelt ook in Nederland niet zijn opgelost. Waar men daar nog dapper droomt van een duurzame groene revolutie, lijken we die hoop hier soms allang te hebben opgegeven.

Het resultaat is de vierdelige podcastserie Never Expect Power Always, waarin Maite en ik, audioredacteur Jacco Prantl, je meenemen in de bizarre wereld van het Nigeriaanse stroomnet, en een veel groter verhaal blootleggen over vertrouwen, ontwikkeling en vooruitgang.

Onze serie is nu genomineerd voor de prestigieuze Tegel in de categorie Podcast. Wij kunnen niet veel meer dan duimen en hopen op de prijs, die op 10 mei wordt uitgereikt. Maar jullie kunnen wel iets doen! Want er is ook nog een Publieksprijs die we in de wacht kunnen slepen. Daarvoor kunnen jullie je stem uitbrengen door op de onderstaande link te klikken.

Heb je NEPA het afgelopen jaar met plezier gevolgd? Breng dan vóór 7 mei je stem uit. Heel veel dank!

Stem hier op Never Expect Power Always van Maite Vermeulen en Jacco Prantl Beluister hier Never Expect Power Always