De Rudi & Freddie Show
Van dit jonge Kamerlid gaan we nog veel horen (met Senna Maatoug)
SoundCloud

Luisteraars! Een wel heel bijzondere aflevering van De Rudi & Freddie Show dit keer. Waarom? Nou, in de eerste plaats omdat Senna Maatoug aanschuift, het Kamerlid van GroenLinks dat als geen ander kan vertellen hoe het is om de Tweede Kamer te betreden. En in de tweede plaats omdat we een beetje haast hadden (onze zeer gewaardeerde collega Sanne Blauw had de studio eigenlijk geboekt), en dus snel naar de essentie moesten.

Senna is 31 jaar oud, studeerde politicologie en economie, werkte een tijd op het ministerie van Financiën totdat ze ineens besloot: ik wil de politiek in. En zo geschiedde: met 19.000 voorkeursstemmen werd ze verkozen als Kamerlid voor GroenLinks. Senna vertelt in de podcast over haar drijfveren, over haar leercurve als nieuw Kamerlid, en over haar plannen voor de komende tijd. Als altijd zijn we benieuwd wat jullie vinden. Ook Senna zal tijd proberen te maken, in haar propvolle agenda, om te reageren op jullie vragen hieronder!

Lees ook:

Waarom links zo veel Kamerzetels kwijt is Linkse partijen hebben in de nieuwe Tweede Kamer nog maar 26 zetels, 20 procent minder dan voor de verkiezingen. GroenLinks en de SP konden zich door de ‘coronasluier’ niet goed profileren en raakten kiezers kwijt aan D66 en Volt. Toch neemt de urgentie van linkse politiek alleen maar toe. Lees het artikel hier