Sebastian Kersten, één van de vier oprichters van De Correspondent, stopt als bestuurder van De Correspondent. Hij blijft actief als aandeelhouder. Sebastian heeft vele cruciale rollen binnen onze organisatie vervuld – van lead developer tot CTO en van interim-directeur tot COO – waarin de duurzaamheid en stabiliteit van De Correspondent altijd zijn leidraad waren. Hij gaat zich nu op nieuwe projecten richten. 

Wij zijn Sebastian ontzettend dankbaar voor alles wat hij voor De Correspondent heeft betekend. Zonder hem waren we niet de volwassen organisatie geweest die we nu zijn, en we kijken er enorm naar uit om voort te bouwen op het fundament dat hij mede heeft gelegd.

Sebastian en De Correspondent

Sebastian is als mede-oprichter sinds het allereerste begin bij De Correspondent betrokken. Samen met andere mede-oprichter Harald Dunnink, met wie Sebastian ook aanstuurde, maakte hij De Correspondent mogelijk. Harald ontfermde zich over het ontwerp en de branding, Sebastian bouwde de technologie achter het platform en de organisatie eromheen.

Na de succesvolle crowdfunding in april 2013 werkte Sebastian vier maanden lang dag en nacht aan het technische platform, en samen met de andere developers wist hij op 30 september 2013 een werkende site op te leveren, met een volwaardig ledensysteem en door hem ontwikkelde innovatieve functies als In de jaren erna leidde Sebastian het developmentteam en legde hij het fundament voor onze financiële bedrijfsvoering. 

Toen we in 2017 The Correspondent gingen opzetten vanuit de Verenigde Staten trad Sebastian meer naar de voorgrond en bracht hij samen met de hoofdredactie de structuur, rust en financiële zekerheid die onze start-up in Nederland nodig had. 

De afgelopen twee jaar hebben we, na terugkomst in Nederland, samen met Sebastian verder gewerkt aan dit organisatorische fundament – onder andere door CFO Sahar Faber te verwelkomen en een raad van commissarissen op te zetten – en hebben we ons ingezet voor een verdere professionalisering van de organisatie, zoals met de invoering van een salarishuis. 

De toekomst

De Correspondent is nu mede dankzij Sebastian klaar voor de toekomst. En in die toekomst blijven we samenwerken. 

Want Momkai blijft een van de aandeelhouders van De Correspondent. Als mede-eigenaar van Momkai blijft Sebastian dan ook betrokken als aandeelhouder bij De Correspondent en zal hij zijn visie op onze organisatie blijven uitdragen op de aandeelhoudersvergaderingen.

Daarnaast volgen we met grote belangstelling zijn andere projecten, die draaien om inclusiviteit, privacy en mensvriendelijke technologie. Zo lanceerde hij afgelopen jaar vanuit zijn organisatie de service waarmee iedereen op veilige en gemakkelijke wijze informatie zoals wachtwoorden tussen verschillende apparaten kan uitwisselen. Ook is Sebastian uitgever van een uitgeverij die hij in 2019 oprichtte met zijn partner en die zich richt op inclusieve seksuele educatie. Ze zijn onder andere bekend van de educatieve bestseller A Celebration of Vulva Diversity

We zijn Sebastian heel dankbaar voor de cruciale rol die hij als bestuurder heeft gespeeld in de ontwikkeling van start-up tot volwassen en financieel gezonde organisatie, kijken ernaar uit om verder met hem te werken als aandeelhouder, en wensen hem alle succes toe in zijn nieuwe projecten.