Beste,

Ik ben even met vakantie, hopend op wat hitte die bij het strand past, en anders verzinnen we die er wel bij.

In de tussentijd is een stuk van me uit maart opnieuw over Nieuw-Zeeland en zijn coronastrategie. Heeft Nieuw-Zeeland een groot voordeel door een afgelegen eiland te zijn? Zeker – niemand beweert anders. Toch moet je je geografische voordelen wel benutten. Het land gaat begin volgend jaar – gevaccineerd en virusvrij, zoals het ernaar uitziet.

Begin september komen er wat nieuwe stukken over corona. Ik zeg niet waar ze over zullen gaan, maar als je weet wie ik moet spreken als het gaat over het voorkomen van de volgende pandemie, dan hoor ik het graag.

P.S. Dit boek uit 1976, opnieuw uitgebracht in 2003, is een tip van een van mijn recente interviewees. Alleen al het nawoord: prachtig.

Lees-, kijk- en luistertips

  1. Michael Lewis over zijn boek over de pandemie, , en over het overlijden van zijn dochter Dixie (in het laatste kwartier van de podcast). Ik geloof niet dat ik eerder iemand over zoiets verdrietigs zo mooi en inspirerend hoorde praten.
  2. Guillem Balague voor de BBC. Hij heeft vijf minuten met Messi – je ziet op de achtergrond de interviewfabriek, Messi zou die middag gemolken worden door heel veel media – en doet dat geweldig. Michael Cox merkt terecht op dat het zijwaartse, terloopse filmen het interview veel meer als een gesprek doet klinken.
  3. De definitie van cool? Trea Turner.
  4. John Muller is slim, schrijft over voetbal, en ook nog eens (Wel even inschrijven voor de nieuwsbrief.)
  5. Met de spirit van Beatrijs Ritsema in deze column stonden we met z’n allen nog steeds in een hol keitjes tegen elkaar te meppen om vuur te krijgen. Maar toch,
  6. Dick Advocaat op een stellage, de beste voetballers van Irak coachend, gefilmd door een drone,
  7. Ed Yong in The Atlantic de deltavariant en hoe verder.
  8. over Sjors Ultee bij Fortuna Sittard.
  9. Mooi en deprimerend tussen Jo Ritzen en Lisa Westerveld.