Foto: Islandspaps.com / GoffPhotos.com

Dit is Rupert Murdoch. Oprichter van een van de grootste en invloedrijkste media-imperiums ter wereld. Onder meer eigenaar van het Amerikaanse Fox News, dat zich in het mediaspectrum zo ongeveer diametraal tegenover De Correspondent bevindt. 

Op deze foto uit zien we Murdoch de Engelse vertaling van van Rutger Bregman lezen. Daarin pleit Rutger voor een basisinkomen, een 15-urige werkweek en een wereld zonder landsgrenzen. 

De koning van het Angelsaksische conservatisme, op het strand met een van de progressiefste boeken uit kikkerland Nederland. 

What are the odds?

Dé manier om de wereld te veranderen

Boeken kunnen het wereldbeeld van lezers veranderen. In het klein en in het groot. Met de boeken van De Correspondent mikken we op het groot. 

Zo werden Thalia Verkade en Marco te Brömmelstroet dankzij door tientallen gemeenten, provincies en de overheid uitgenodigd om meer te vertellen over hun radicaal andere kijk op mobiliteit. Ook inspireerde het boek tot een aangenomen motie in de Tweede Kamer om van 30 kilometer per uur de norm te maken in de bebouwde kom. 

Eva Rovers overhandigde haar spraakmakende pamflet, aan minister van Klimaat en Energie Rob Jetten. Daarin pleit ze voor een burgerberaad voor het klimaat. Niet veel later maakte Jetten bekend samen met het parlement zo’n burgerberaad te willen verkennen. 

Of neem Rutger Bregmans een pleidooi voor een nieuw, hoopvoller mensbeeld. Hoe zouden de politiek, de zorg, de sociale zekerheid en het onderwijs eruit kunnen zien als we het zouden inrichten op basis van vertrouwen? Zou het de wereldwijd inmiddels bijna anderhalf miljoen kopers van het boek met meer vertrouwen naar anderen laten kijken?

De invloed van boeken is nooit helemaal precies te vangen, maar ze doen ertoe. Zelfs al is het papieren boek sinds de uitvinding van de boekdrukkunst al vele malen ten dode opgeschreven: boeken blijven een van de belangrijkste manieren om ideeën over te brengen en de wereld te veranderen.

Mede mogelijk gemaakt door onze boekenleden

Het schrijven van invloedrijke boeken kost tijd. Tijd om vrij te denken, te onderzoeken, te lezen, op pad te gaan, gesprekken te voeren en vooral heel hard te werken. Te schrijven.

Die schrijftijd, en de onafhankelijke onderzoeksjournalistiek die daaruit voortkomt, wordt bij De Correspondent mede mogelijk gemaakt door onze boekenleden. 

Die boekenleden geven namelijk op voorhand aan dat ze al onze boeken willen ontvangen zodra ze uitkomen. Dat vertrouwen, dat ze ons volgende boek al willen hebben nog voordat het is geschreven, geeft ons de ongekende luxe waar iedere auteur van droomt: de vrijheid om te denken, onderzoeken, schrijven. 

Boekenleden stellen ons op die manier ook in staat om onze uitgeefidealen na te streven. Zo geven we onze boeken zo mogelijk uit. We gebruiken papier met het binden ze met kiezen voor ’s werelds ‘zuinigste’ lettertype, en bezorgen de boeken, waar mogelijk, op de fiets. 

Ook vinden we het belangrijk dat onze boeken toegankelijk zijn voor iedereen. Onze e-books en audioboeken waren bewust al niet beveiligd, zodat je ze, net als papieren boeken, uit kunt lenen. 

Hiernaast houden we de prijs laag, en zijn de boeken meteen bij verschijnen in de te leen. Dit kunnen we doen, omdat we met genoeg boekenleden zeker weten dat we uit de kosten komen. 

Wat is het boekenlidmaatschap precies en wat kost het?

Met een boekenlidmaatschap krijg je al onze boeken (vier tot zes per jaar) als eerste in huis. Of het nu een papieren boek is, een e-book of een audioboek. Automatisch en zonder verzendkosten.

Als boekenlid kun je inloggen op je instellingenpagina op De Correspondent. Daar vind je een overzicht met alle boeken die je hebt ontvangen, inclusief de downloadlinks van je eventuele digitale boeken, zodat je ze makkelijk (opnieuw) kunt downloaden.

Anders dan bij de meeste diensten, zoals Netflix of Spotify, betaal je met het boekenlidmaatschap per boek. We incasseren ieder boek pas na verschijning, dus je zit niet vast aan maandelijkse kosten. En je kunt op elk moment opzeggen. 

De kosten hangen af van het lidmaatschapstype dat je kiest:

Het totaalpakket met korting. Hiermee ontvang je van iedere nieuwe titel het papieren boek, het e-book, én het audioboek. Per titel betaal je Zo kun je bijvoorbeeld in de trein van je e-reader lezen, op de bank van papier, en in de auto verder luisteren naar het audioboek.

Papier. Hiermee heb je al onze nieuwe paperbacks als eerste in huis. De prijs ligt gemiddeld rond de per boek. Wij nemen de verzendkosten voor onze rekening.

E-book. Je ontvangt van ieder nieuw e-book dat uitkomt een downloadlink per mail in de formaten pdf, epub en mobi, zodat je je e-books op ieder apparaat kunt lezen. Je betaalt gemiddeld per e-book. Onze e-books zijn niet beveiligd, dus je kunt ze gewoon uitlenen aan vrienden en familie.

Audioboek. Met dit lidmaatschap ontvang je al onze nieuwe boeken als audioboek, meestal voorgelezen door de auteur zelf. Per audioboek betaal je gemiddeld Ook onze audioboeken zijn niet beveiligd en kun je dus uitlenen.

Laat je verrassen

Welke boeken kun je nu al verwachten? Op 1 november komt het nieuwe boek van correspondent Arjen van Veelen uit. In beschrijft hij, met Rotterdam als decor, hoe het efficiëntiedenken steeds meer ons leven is gaan bepalen, en welke verstrekkende gevolgen dat heeft. 

In het nieuwe jaar verschijnt een vlammend betoog van Sander Schimmelpenninck: In de tv-serie Sander en de kloof stelde hij de ongelijkheid in ons land aan de kaak. In dit boek beantwoordt hij de vraag die hij daarna uit alle hoeken kreeg: wat kunnen we eraan doen?

mis je niks. Je kunt zelf kiezen met welk boek je instapt. Je ontvangt al onze boeken, steunt het werk van onafhankelijke journalisten, en draagt bij aan een groeiende bibliotheek van duurzame en toegankelijke boeken die de wereld kunnen veranderen. 

Wat zou Rupert Murdoch komende vakantie lezen?

Meer lezen?

Van bos tot boekenkast: zo maken we de boeken van De Correspondent duurzaam We willen de boeken van De Correspondent zo duurzaam mogelijk uitgeven. Dit zijn de stappen die we daarvoor zetten. Lees het artikel