Spring naar inhoud

Opinies en commentaren uit heel Europa op één website

Wie gebruik maakt van RSS is wel bekend met het binnenhalen van diverse informatie op één plaats. Via apps zoals Feedly of Inoreader kun je zelf bepalen welke informatie je wilt ontvangen van welke websites of media, en alles netjes indelen in mapjes naar onderwerp. Waarom dan deze tip?

Eurotopics press review verzamelt en deelt publicaties uit het medialandschap van Europa en daarbuiten, voornamelijk over aan Europa gerelateerde onderwerpen. Vanuit een breed politiek scala en diverse invalshoeken worden publicaties bij elkaar gevoegd, waardoor je als lezer inzicht krijgt in de verschillende opinies en discussies over de interne grenzen van ons continent heen. Ruim vijfhonderd mediatitels uit meer dan dertig landen doen mee.

Wat is dan het verschil met je eigen RSS-feed? De database van Eurotopics wordt gevuld en onderhouden door journalisten van de in Duitsland gevestigde De artikelen worden netjes ingedeeld in dossiers en discussies per onderwerp, en van begeleidende tekst voorzien.

Daardoor krijg je ook input die anders buiten jouw eigen keuze voor informatie zou vallen, en dus wellicht niet in je RSS-feed terecht zou komen. De verschillende dossiers geven een mooi overzicht van hoe er binnen en buiten Europa wordt gedacht en gediscussieerd: van Noorwegen tot in Spanje, en van Rusland tot in Nederland (ook De Correspondent zit ertussen). 

De stukken worden aangeboden op de website, maar ontvang je liever van maandag tot en met vrijdag een mail in een van de vijf talen (Engels, Duits, Frans, Turks en Russisch) dan kan dat ook. En voor de RSS-mensen: er is ook een RSS-feed!

Eurotopics press review (website)
Projectmanager in journalistiek