Spring naar inhoud

Fotograaf Mischa Keijser maakt een fotoboek over foto’s maken

We kennen hem van zijn landschapsfotografie. Mischa Keijser fotografeert hoe natuur wordt gecultiveerd door de mens. Kassen, de Maasvlakte, planologie van het (meestal Hollandse) landschap. Hij exposeert en maakt fotoboeken.

Maar nu heeft hij iets heel anders gemaakt. Het vrolijke, grappige, poëtische en soms satirische iBook Phototeacher. Een licht absurdistisch lesboek over fotografie. Korte teksten, afgewisseld met foto’s, bespreken uiteenlopende thema’s uit de beroepspraktijk van een fotograaf. Van basiselementen als licht en horizon, tot de intenties van een fotograaf en hoe je jezelf in dit vak kan blijven uitdagen.

Het is simpel, maar doeltreffend. Mischa Keijser heeft alleen zijn eigen foto’s gebruikt. Oud en nieuw werk. De meeste zijn wel bekend en kan je ook op zijn website bekijken. Maar juist door de combinatie met de teksten krijgen ze een andere lading, waardoor je anders naar diezelfde beelden gaan kijken. En dat maakt het zo leuk om te lezen, want fotograferen is meer dan alleen een camera kunnen hanteren. Leren fotograferen is leren kijken.

"Phototeacher - A Photography Course for People with an Exquisite taste" Eerder publiceerden we werk van Mischa Keijser op De Correspondent
Front-end developer