Heb jij leidinggevende vaardigheden, groot journalistiek inzicht en veel affiniteit met Kun jij haarscherp zien wat er beter kan aan een verhaal én kun jij het beste uit getalenteerde journalisten halen?

Dan zijn we op zoek naar jou!

Als adjunct-hoofdredacteur ben je mede-verantwoordelijk voor het doorontwikkelen en in de praktijk brengen van de journalistieke koers van De Correspondent. Je stuurt verschillende correspondenten en redacteuren aan, bent voor hen een sparringpartner en helpt hen in hun persoonlijke ontwikkeling.

Je werkt samen met een hoofdredacteur (Rob Wijnberg) en twee andere adjuncten (Rosan Smits en Maaike Goslinga). Met deze hoofdredactie geef je op strategisch niveau invulling aan de journalistieke koers. Je communiceert hier proactief en helder over met de redactie.

Ook help je bij het scouten van nieuwe auteurs die bijdragen aan de diversiteit van onze journalistiek.

Voor deze rol zoeken we een ervaren journalistiek leidinggevende die weet wat ervoor nodig is om complexe materie in toegankelijke journalistieke producties te vatten. We hebben een voorkeur voor iemand die zelf goed kan schrijven en weet hoe je schrijvers beter maakt in hun vak. Iemand met uitgekristalliseerde opvattingen over wat goede, prikkelende en informatieve verhalen zijn en hoe onze correspondenten die het beste kunnen maken.

Meer weten?