Spring naar inhoud

Deze vrouwen weten alles over Libanon en de verrijking van gemengde wortels

Ik ben fan van Farah-Silvana Kanaan. De Libanees-Italiaans-Nederlandse journalist schrijft meestal voor Libanese media, hoewel ze ook met enige regelmaat ‘onze vrouw in Beiroet’ is voor Bureau Buitenland en de Leeuwarder Courant. Perfect als je, zoals ik, een junkie bent voor Libanees nieuws.

Kanaans stukken geven mij regelmatig een inkijkje in de levens van bijzondere Libanese kunstenaars die ik nog niet kende, of de realiteit van het leven van Syrische vluchtelingen in Libanon. En omdat ze voor zowel een Nederlands als een Libanees publiek verhalen maakt, reikt ze iedereen die haar op verschillende platformen volgt diverse manieren aan om naar het land te kijken.

Het toppunt van deze mix van verschillende perspectieven vond ik in haar profiel van de Libanees-Nederlandse journalist Zainab Hammoud, dat ze schreef voor L’Orient-Le Jour. Hierin lees je niet alleen door een Libanese bril hoe het is om migrant te zijn in Nederland, maar ook hoe een gemixte achtergrond je leven kan verrijken. En hoe iemand twee landen tegelijk haar thuis kan noemen.

L’Orient-Le Jour: ‘From Sour to The Netherlands’ Newshour — a portrait of a roving reporter’ (Leestijd: 5 minuten)