De VPRO was decennialang een invloedrijke leverancier van komische televisie. Wim T. Schippers, Kees van Kooten en Wim de Bie, Arjan Ederveen en Tosca Niterink, Herman Koch, Kees Prins en Michiel Romeynbereikten hun publiek via ditzelfde kanaal.

Sinds 2008 zendt de omroep Toren C uit, een sketchprogramma van Maike Meijer en Margôt Ros dat hoge kijkcijfers haalt, lovende recensies krijgt, meerdere prijzen won en waarvan inmiddels een Franse versie bestaat.

De snijtafel begrijpt niets van het succes en snuffelt rond in het archief van Toren C, op zoek naar een verklaring.

YouTube
De snijtafel bespreekt: Toren C

Bronnen: Toren C (VPRO, 2008-2014) The Office (BBC, 2001) De Wereld Draait Door (BNN-VARA, 2012)

Eerdere edities van De snijtafel bij De Correspondent

De snijtafel bespreekt: The Green Film Making Project Alles moet duurzamer, dus ook de productie van films. Het belangrijkste Nederlandse voortvloeisel uit deze onweerlegbare gevolgtrekking is The Green Film Making Project, in 2012 geïnitieerd door stichting Strawberry Earth en vorige maand gestopt. Bekijk hier de vorige aflevering van De snijtafel bij De Correspondent De snijtafel bespreekt: het interview van Jeroen Pauw met Diederik Samsom Op 27 oktober 2014 was Diederik Samsom te gast in het praatprogramma Pauw. Het hoofdonderwerp was de impopulariteit van de Partij van de Arbeid in recente opiniepeilingen. De snijtafel stelt vast wat deze insteek doet met het informatiepeil van de journalistiek. Bekijk hier de decemberaflevering van De snijtafel De snijtafel bespreekt: vermijdbare uitingen in De Wereld Draait Door Eerder beargumenteerde De snijtafel al dat De Wereld Draait Door taboedoorbrekers verguist en mooimakers eert. In deze derde bespreking is de vraag wát precies een vermijdbare uiting is, onder welke voorwaarden vermijdbare uitingen zijn toegestaan en wat dat betekent voor De Wereld Draait Door in 2010 én in 2014. Bekijk hier de novemberaflevering van De snijtafel