Even voorstellen: Onze nieuwe correspondent Gaaf Nederland

Daan Windhorst
Schrijver

We zijn trots dat we vandaag alweer een nieuwe correspondent mogen aankondigen. Iemand die we al heel lang in het team wilden. Een geschiedkundige, met bovengemiddeld veel interesse in de politiek. Maar vooral een heel heel heel HEEL

Hij gaat voor ons schrijven over corruptie binnen politieke partijen, humaan asielbeleid en internationale handelsverdragen. Mark Rutte, onze nieuwe correspondent Gaaf Land. Lees hieronder zijn plannen voor De Correspondent.

Waarom Nederland een ontzettend gaaf land is

Ja! Ik ben heel blij met de fantastische uitdaging om op deze prachtige website uiteen te zetten hoe mooi ons land eigenlijk wel niet is. Super! Ik heb heel veel zin om geweldige artikelen te gaan schrijven die ook veel inhoud hebben! Want het gaat uiteindelijk om de inhoud. Ik vind inhoud heel erg belangrijk!

Zo wil ik bijvoorbeeld stukken gaan schrijven over TTIP. Het handelsverdrag TTIP is superbelangrijk, HEEL erg belangrijk, echt essenTIEEL en ik denk dat het goed is dat we het zo snel mogelijk doorvoeren. Liefst dit jaar nog! Super! Want het is bovenal heel erg belangrijk om heel erg snel te handelen. Heel erg. Heel.

Je kan wel de hele tijd blijven mopperen en met kritische kanttekeningen komen, maar we moeten juist koers houden!

Ik wil ook heel graag een aantal onhandige bezwaren wegnemen rondom TTIP. Sommige mensen schrijven - en dat vind ik heel erg vervelend - dat TTIP het einde zou zijn voor de democratie. Het einde! Dat hoor je vaak. Dat het heel veel macht zou geven aan bedrijven, zo veel macht dat de landelijke politiek er niets meer tegen kan beginnen en dat alle pogingen tot regulering of beperking van die macht gedoemd zouden zijn.

Kijk. Dat vind ik juist een goed iets. Snap je? Je moet er ook een beetje optimistisch naar kijken. Je kan wel de hele tijd blijven mopperen en met kritische kanttekeningen komen, maar we moeten juist koers houden!

Het is juist HEEL goed voor onze economie als we ons niet te veel zorgen maken over lastige dingen zoals milieuwetgeving en sociale zekerheid en gezondheid, maar de bedrijven gewoon hun gang laten gaan. Super! Ik denk dat mensen wel eens onderschatten hoe belangrijk de economie is voor dit prachtige land!

Naast mijn stukken over TTIP wil ik voor De Correspondent een nieuw asielbeleid uit gaan denken. Denk aan stukken zoals ‘Hebben we eigenlijk wel een asielbeleid nodig?’ en ‘Dit is een gaaf land, dus blijf weg’ en ‘Ik ben hier geboren en jij daar en daarom heb ik meer recht op geluk.’ Het is heel belangrijk om de grenzen open te zetten voor alle bedrijven, maar dicht te houden voor personen! Want personen zijn geen bedrijven, hahahaha!

Maar serieus. Ik geloof niet in mensen, ik geloof in corporaties! Daar geloof ik heel erg in. Fantastisch. Gaaf.

Als laatste: Ik ben naast correspondent ook politicus en ik ga jullie de komende maanden een inkijkje geven in het reilen en zeilen van onze fantastische partij. Er gebeurt veel, het is een komen en gaan van interessante mensen en die zou ik graag portretteren. Zo wordt Jeremy Clarkson per 1 april Kamerlid - Een perfecte VVD’er: liberaal gedachtegoed, een hekel aan buitenlanders, een gaaf gevoel voor humor! We zijn ook aan het azen op Willem Holleeder. Daar hou ik jullie graag van op de hoogte. Leuk! Gaaf. Heel.

Ik ben benieuwd naar jullie reacties op mijn heel gave stukken met inhoud en ik zie ernaar uit om al jullie bezwaren vrolijk weg te lachen. HAHA GRAPJE.

Dit verhaal heb je gratis gelezen, maar het maken van dit verhaal kost tijd en geld. Steun ons en maak meer verhalen mogelijk voorbij de waan van de dag.

Al vanaf het begin worden we gefinancierd door onze leden en zijn we volledig advertentievrij en onafhankelijk. We maken diepgravende, verbindende en optimistische verhalen die inzicht geven in hoe de wereld werkt. Zodat je niet alleen begrijpt wat er gebeurt, maar ook waarom het gebeurt.

Juist nu in tijden van toenemende onzekerheid en wantrouwen is er grote behoefte aan verhalen die voorbij de waan van de dag gaan. Verhalen die verdieping en verbinding brengen. Verhalen niet gericht op het sensationele, maar op het fundamentele. Dankzij onze leden kunnen wij verhalen blijven maken voor zoveel mogelijk mensen. Word ook lid!

Publicatie Menu

Menu met opties zoals; het afspelen van audio, delen en opslaan