Deze 8 journalistieke webinitiatieven moet je in de gaten houden

Daan Windhorst
Schrijver

1. Paper

‘Wat is het grote nadeel van Blendle,’ vroeg Barbara van Beukering zich af. Dat je per artikel bepaalt! Dat je artikelen met elkaar kunt delen! En: dat je enorme keuze hebt. Paper is Blendle zonder al het gemak. Als Blendle een supermarkt is, dan is Paper een garage waar je iedere dag een doos producten in armen gedrukt krijgt.

€5,95 per maand.

2. ePiep

ePiep is Paper met een twist: het verzamelt iedere week de drie slechtste stukken uit de Story, Elle en Top Gear Magazine. Die stukken worden allemaal omgezet naar Comic Sans en voorzien van onscherpe foto’s. Een soort Paper voor de ironiegeneratie.

€8,97 per maand.

3. Skissr

Skissr selecteert iedere dag de beste stukken van Paper, Blendle en eLinea, print deze uit en laat het een dag later bezorgen door een puber die spaart voor een eindexamenreis naar Mallorca. Disruptive!

€9,92 per maand.

4. Hufsnut

Hufsnut cureert de beste zinnen uit de stukken van De Telegraaf, de Volkskrant en Linda en schrijft op basis van die zinnen korte, erotische fictie.

€11,21 per maand.

5. Pastellise

Deze app verzamelt de langste stukken uit Vrij Nederland, De Groene Amsterdammer en Das Magazin en presenteert deze in pasteltinten. Grote concurrent voor De Correspondent.

€6,00 per maand.

6. Mailll

Bent u al die nieuwsbrieven ook zo zat? Mailll verzamelt de beste fragmenten uit de dagelijkse nieuwsbrieven van Blendle, de Volkskrant, De Correspondent en Vrij Nederland in één handige nieuwsbrief, drie keer per dag vers in je e-mailbox.

€12,96 per volle maan.

7. Re:act!

Met Re:act! krijg je elke dag een WhatsApp met een Twitterklare reactie erin op één van de artikelen in het NRC Handelsblad van die dag. Nooit meer hoef je na te denken over wat jij vindt van de columns van Bas Heijne. Re:Act! bepaalt het voor jou! Je vindt ze fantastisch!!

€4,67 per nies.

8. De Roquefort

Alle stukken van De Correspondent, maar dan gratis online. Eigenlijk gewoon De Correspondent. Serieus: waarom zou iemand ooit een abonnement nemen op De Correspondent? Je kan het allemaal gratis vinden op [gecensureerd door Rob Wijnberg]

Dit verhaal heb je gratis gelezen, maar het maken van dit verhaal kost tijd en geld. Steun ons en maak meer verhalen mogelijk voorbij de waan van de dag.

Al vanaf het begin worden we gefinancierd door onze leden en zijn we volledig advertentievrij en onafhankelijk. We maken diepgravende, verbindende en optimistische verhalen die inzicht geven in hoe de wereld werkt. Zodat je niet alleen begrijpt wat er gebeurt, maar ook waarom het gebeurt.

Juist nu in tijden van toenemende onzekerheid en wantrouwen is er grote behoefte aan verhalen die voorbij de waan van de dag gaan. Verhalen die verdieping en verbinding brengen. Verhalen niet gericht op het sensationele, maar op het fundamentele. Dankzij onze leden kunnen wij verhalen blijven maken voor zoveel mogelijk mensen. Word ook lid!

Publicatie Menu

Menu met opties zoals; het afspelen van audio, delen en opslaan