Op tentoonstellingen, eindexamenexposities en festivals; in kranten, tijdschriften, boekwinkels en beurzen; op sociale media, blogs en nieuwsbrieven; in portfolio’s, tijdens een gesprek of in mijn inbox.

Want hier op De Correspondent werken we graag - zoveel mogelijk - met Soms aan een verhaal, al dan niet aangedragen door de beeldmaker zelf. Soms aan een heel dossier van een correspondent. De beste producties ontstaan immers als een correspondent kan samenwerken met een beeldmaker die al geïnteresseerd is in dat specifieke onderwerp.

Naar die combinatie ben ik altijd op zoek. Naar beeldmakers met een eigen stijl, die met een eigenzinnig gevoel voor beeld inhoud kunnen visualiseren.

Misschien heb je een concreet plan voor een verhaal. Misschien wil je me gewoon laten zien wat je maakt.

En jij zoekt ons. Dat hoop ik althans. Misschien heb je een concreet plan voor een verhaal. Misschien heb je een correspondent in gedachte met wie je graag zou willen samenwerken. Misschien wil je me gewoon laten zien wat je maakt. Want als we elkaar eenmaal kennen, weten we elkaar makkelijker te vinden vinden als zich een geschikte aanleiding voor een samenwerking voordoet.

De hamvraag is: hoe vinden we elkaar?

Hopelijk op de portfoliodag op de redactie van De Correspondent. Dan kunnen we een halfuur lang praten over wat jij maakt en over welke mogelijkheden ik zie. Ik zorg voor koffie en koekjes.

De staat gepland op 9 september. Wil je meedoen, stuur dan vóór 5 augustus een mailtje naar portfolio@decorrespondent.nl. dan kan ik op basis daarvan beoordelen of een gesprek voor ons allebei interessant kan zijn. Voor 26 augustus stuur ik je een reactie.

Blijkt dit een succes te zijn, dan organiseer ik over een maand of twee gewoon weer een portfoliodag.

Meer vacatures:

Jelmer Mommers is op zoek naar een stagiaire Vanaf 1 september 2015 zoek ik een stagiair die correspondent Thalia Verkade en mij gaat helpen bij een onderzoek naar batterijen en de energievoorziening van de toekomst. Heb je interesse? Meld je dan aan! Lees hier de oproep van Jelmer Mommers Maite Vermeulen is ook op zoek naar een stagiaire Wil jij mij vanaf september vier maanden komen helpen met een onderzoek naar vredesmissies en mensenrechten? Meld je dan aan. Lees hier de oproep van Maite Vermeulen De Correspondent zoekt ook een back-end developer We willen het developers-team versterken met een back-end developer. Lees de vacature hier De Correspondent zoekt ook een front-end developer We willen het developers-team ook versterken met een front-end developer. Lees de vacature hier