Spring naar inhoud

De tentoonstelling van Noémie Goudal in Foam is een aanrader

Goudals foto’s zijn letterlijk en figuurlijk gelaagd. En simpelweg prachtig. In de tentoonstelling zijn bovendien een installatie en twee video’s van haar te zien.

Hier op De Correspondent combineer ik verhalen die correspondenten schrijven met kunst- en fotografieprojecten die gaan over dezelfde thematiek. Hierdoor ontstaan producties die meerlagig zijn, omdat zowel tekst als beeld een eigen verhaal over hetzelfde onderwerp vertellen.

Toen Rob Wijnberg een paar maanden terug schreef over ‘hoe waarheid een product werkt,’ plaatste ik daarbij de foto’s van Noémie Goudal. In haar foto’s creëert ze plekken die half werkelijkheid, half fictief zijn. Niet door te photoshoppen, maar door tweedimensionale ruimtes op driedimensionale plekken te creëren. Wijnberg schrijft over de grot van Plato, en in Goudals foto’s kan je een visualisatie van die filosofie ontdekken.

Bekijk hier foto’s van Noémie Goudal in het essay van Rob Wijnberg ‘The Geometrical Determination of the Sunrise’, tot 23 augustus 2015 in Foam
Front-end developer