Hoe Jeroen Dijsselbloem het zandkasteel van zijn zoon wil redden
De hele boel vertrappelen is de enige optie om het zandkasteel van zijn zoontje Greg te redden. Dat zegt Jeroen Dijsselbloem vandaag in zwembroek op het strand.
Greg Dijsselbloem kan het zandkasteel niet langer in zijn eentje aan. Het is groot en wankel en Greg heeft maar kleine handjes. De jongen heeft aan papa (Jeroen Dijsselbloem, red.) gevraagd om te helpen bouwen. Die wil echter alleen meebouwen als het zandkasteel eerst vertrappeld wordt.
‘Je kan wel proberen door te bouwen, maar eerst moet het zandkasteel flink hervormd worden,’ aldus Jeroen Dijsselbloem, ‘en dat kan alleen door er met een aanloopje op te springen en er flink je hakken in te zetten. En dan schoppen hè.’
Na het zien van de angstige blik van zijn zoon, voegt hij eraan toe: ‘Dat is beter voor het kasteel, beter voor jou en beter voor mij.’
Dijsselbloem ontkent dat de situatie een metafoor is voor wat er in Griekenland gebeurt
Economen op het strand wijzen erop dat vertrappelen bij eerdere zandkastelen de groei juist ernstig vertraagde.
Economiejournalist Jesse Frederik, in iets te strakke zwembroek: ‘Er is simpelweg geen bewijs voor de theorie van Dijsselbloem dat vertrappelen helpt. Zo bouwde de achtjarige Boris Flinterman twee jaar terug een enorm zandkasteel hier verderop. Iedere keer als dat vertrappeld werd, duurde het alleen maar langer voor de torens hoger werden en de grachten dieper.’
Het is niet duidelijk wat de economen precies op het strand deden.
Greg Dijsselbloem heeft de denkbeeldige inwoners van kasteel Cool - zoals hij het kasteel genoemd heeft - gevraagd of zij akkoord gaan met de plannen van zijn vader. Die reageerden volgens Greg met ‘Oxi’.
‘Dat is helemaal geen woord,’ aldus Jeroen Dijsselbloem, die in reactie daarop heeft aangekondigd dat als hij de boel niet mag vertrappelen, hij zijn zoon in z’n eentje achter zal laten op het strand.
‘Dan zoek je het zelf ook maar uit,’ aldus een zichtbaar geëmotioneerde Jeroen Dijsselbloem tegen zijn zoon. Deze beraadt zich nog op zijn reactie. Daar is echter haast bij geboden: het wordt vloed.
Jeroen Dijsselbloem ontkent dat de situatie een metafoor is voor wat er in Griekenland gebeurt.