Spring naar inhoud

Genomineerden van het Steenbergen Stipendium 2015 zijn bekend

De afgelopen weken hebben ik (de juryvoorzitter) en de andere juryleden Jaap Scheeren en Caroline von Courten alle afstudeerprojecten van fotografiestudenten op zes geaccrediteerde kunstacademies in Nederland bekeken, en daaruit onze vijf favoriete projecten gekozen. Van 26 september tot 1 november zal het werk van de genomineerden te zien zijn in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. Op 14 oktober maken we de winnaar bekend en zal in het juryrapport een beschouwing worden gegeven op de kwaliteit van de bezochte afstudeerexposities.

Het Steenbergen Stipendium is een stimuleringsprijs voor net-afgestudeerde fotografiestudenten. Het is bedoeld om vernieuwing binnen de fotografie te signaleren en geeft inzicht in hoe de nieuwe generatie het medium gebruikt.

Daar zijn ze dan, de vijf genomineerden van dit jaar:

Esther Hovers (1991): ‘False Positives’ (Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag) Lou Muuse (1992): ‘Retour Afzender’ (Willem de Kooning Academie, Rotterdam) Amber Toorop (1989): ‘G’lijk weleer, mijn lieve schat’ (Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag) Yara van der Velden (1989): ‘Projections - a photographic research into a country and its buried treasures (Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag) Majda Vidakovic (1990): ‘Did You Mean: Anything Else’ (Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag) Kijk hier voor meer informatie over de tentoonstelling en prijsuitreiking
Front-end developer