Tien jaar geleden waren ze net getrouwd. Twee kinderen wilden ze. Meer niet. Voor meer kun je toch niet zorgen.

In 2005:

Rhoda Naman (30) en Simon Layitan (31) met hun baby in 2005.

De afgelopen tien maanden werkten ze als dagloners voor een van de rijkere dorpsbewoners. Zij verdient bij als naaister. Voor een schooluniform vraagt ze 200 kwacha, omgerekend 40 eurocent. De klant levert de stof. Soms duurt het maanden voordat een klant een versteld kledingstuk komt halen. Ze geeft het naaiwerk pas mee als meteen betaald wordt.

In 2015:

Rhoda Naman (40) en Simon Layitan (41) met hun dochter Chrissy (4) en zoon Sosten (1). Foto’s: Jan Banning

Dit is de tweede van vier miniportretten in woord en beeld van bewoners van het gehucht Dickisoni in het Afrikaanse Malawi, het armste land ter wereld.

Lees hier onze eerdere verhalen uit Dickisoni:

Armoede in beeld: Wat dit bankstel over de familie Nyangulu vertelt Tien jaar terug bezocht ik voor het eerst het dorp Dickisoni in Malawi. Fotograaf Jan Banning legde toen de interieurs van de bewoners vast. Onlangs keerden we terug. Welk verhaal vertelt het interieur van 2015 over de afgelopen tien jaar? Deel 1 in een serie mini-portretten over armoede. Lees en kijk hier het mini-portret terug Zo ontsnap je aan armoede in het armste land ter wereld Armoede vóór 2030 de wereld uit. Dat is het grootse doel dat de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties zich eind deze maand stelt. Ik keerde samen met fotograaf Jan Banning terug naar een dorp in Malawi waar we tien jaar geleden leerden wat alledaagse armoede betekent. Is het einde van de armoede daar al in zicht? Lees hier de reportage over Dickisoni terug Dickson geeft antwoord op vijf vragen van leden van De Correspondent Dat we een bakstenen huis, genoeg kleren én genoeg dekens hebben. Dat we met Kerstmis en Pasen een kip of een geit kunnen slachten voor een stukje vlees bij onze maïsbrij. Dat is welvaart. Het antwoord op een van de vijf vragen die ik namens jullie aan de dorpelingen van het Malawiaanse dorp Dickson stelde. Lees hier mijn eerste update terug, naar aanleiding van vragen die jullie hebben gesteld