Luisteren: Deze kunstenaar wil van het drukste kruispunt van Rotterdam een stadspark maken

Lex Bohlmeijer
Correspondent Goede gesprekken
Kleinpolderplein. Foto: Marijn Smulders (voor De Correspondent)

Het Kleinpolderplein bij Rotterdam is te druk. Daarom is de Zeeuwse muzikant broeder Dieleman uitgenodigd om er een project voor te maken. Het spannende resultaat wordt vandaag gepresenteerd op het festival Motel Mozaïque.

Er zijn vijf redenen om te luisteren naar het gesprek met broeder Dieleman.

1. Het vindt plaats op het Kleinpolderplein, zo’n plek waar iedereen aan voorbij raast. Wie beter kijkt en wat langer stilstaat, ontdekt de geheimen van het betonnen verkeersknooppunt. Zo is er een kreek en een museum op het plein.

2. Rotterdam is een stad van water. - een Zeeuws-Vlaming - is gefascineerd door dit element. We zijn ervan gemaakt, er zit mysterie in en gevaar. Kortom, het is zo rijk als het leven zelf.

Een authentieke geest, al is hij de eerste om dat te relativeren

3. Broeder Dieleman is een verhalenverteller die plekken bewoonbaar wil maken. Zo wordt het plan om van dat krankzinnig drukke Kleinpolderplein in de nabije toekomst te maken al iets beter voorstelbaar.

4. Hij is een veelzijdige kunstenaar die wars is van commercie en dikdoenerij. Hij maakt gebruik van wat voorhanden is en is speels en vrij.

5.Hoe klinkt riet? Dat gewas, dat in de toekomst kan helpen om het water van Rotterdam te zuiveren, neemt een centrale plaats in in het muzikale project dat hij nu maakt voor

Luister ook:

Dit verhaal heb je gratis gelezen, maar het maken van dit verhaal kost tijd en geld. Steun ons en maak meer verhalen mogelijk voorbij de waan van de dag.

Al vanaf het begin worden we gefinancierd door onze leden en zijn we volledig advertentievrij en onafhankelijk. We maken diepgravende, verbindende en optimistische verhalen die inzicht geven in hoe de wereld werkt. Zodat je niet alleen begrijpt wat er gebeurt, maar ook waarom het gebeurt.

Juist nu in tijden van toenemende onzekerheid en wantrouwen is er grote behoefte aan verhalen die voorbij de waan van de dag gaan. Verhalen die verdieping en verbinding brengen. Verhalen niet gericht op het sensationele, maar op het fundamentele. Dankzij onze leden kunnen wij verhalen blijven maken voor zoveel mogelijk mensen. Word ook lid!

Publicatie Menu

Menu met opties zoals; het afspelen van audio, delen en opslaan